12 establiments comercials són voluntaris per la llengua

Dijous, 20 de desembre de 2018 a les 13:00

Un total de 12 establiments comercials del municipi han col·laborat en el programa de Voluntariat per la llengua (VxL) amb l’objectiu d’estendre l'ús social del català al món socioeconòmic.

El Servei Local de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística, va oferir en els darrers dos mesos a diversos comerços la possibilitat de ser un punt de pràctica del català oral.

L’any passat van iniciar aquest programa dos establiments: Punt-Llibre Llibreria Papereria i Punt-Llibre Estanc i enguany s’han sumat Tallers Miquel Sala, TTDisseny Gràfiques i papereria, Visa Instal·lacions Cervelló, L'eina 27 Ferreteria, Graner, Òptica Vilosa, Calçats Elvira Sala, Sarret Fotògraf, Ana Fruiteria i la perruqueria Blonde.

Segons el Servei Local de Català, “gràcies a aquesta bona acollida, Cervelló compta ara amb 12 espais fora de l'àmbit acadèmic on poder practicar el català. A més, amb aquestes adhesions, els comerciants es comprometen a atendre en català les parelles lingüístiques i totes les persones que vagin als seus establiments”.

El Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, que engloba 12 poblacions del Baix Llobregat centre i nord més Castellbisbal (Vallès Occidental), compta actualment amb una xarxa de 636 establiments comercials que s'han anat adherint al programa VxL des de l'any 2007, amb la finalitat de garantir un espai d'ús quotidià de la llengua catalana a totes les persones que l'estan aprenent o que el volen practicar. A tot Catalunya, n'hi ha més de 3.500. 

Darrera actualització: 20.12.2018 | 13:10