Recital de la cantautora Mercè Madolell

Dimecres, 1 de maig de 2019 a les 20:00

La cantautora Mercè Madolell oferirà un recital de cançons i poemes divendres vinent, 3 de maig, a l’Església de Sant Esteve.

Mercè Madollel és una cantant que va estar molt vinculada al moviment de la Nova Cançó a mitjans dels anys 60, quan va enregistrar tres discos EP per a la discogràfica Concèntric amb arranjaments del músic Francesc Burrull. Durant un temps, el col·lectiu Els Setze Jutges van considerar si incloure Madolell entre els seus membres, però com ja havia editat alguns discos no ho van considerar necessari, encara que va participar en molts concerts conjuntament amb els seus membres en els anys de la seva activitat artística.

El seu primer EP es va editar el 1966 amb el títol de Mercè Madolell canta Jacques Brel, amb quatre cançons en adaptació catalana del cantautor belga Jacques Brel amb traducció de Josep Maria Espinàs. El mateix any 1966 i amb adaptacions d'altres autors també per Espinàs,  enregistra l'EP Mercè Madolell, inclouent temes de Jean Ferrat, de Jacques Prévert i Joseph Kosma i de Guy Béart.

El seu tercer disc, l'EP Les cançons de Mercè Madolell, arriba el 1967 amb tres poemes musicats per la cantant i un tema íntegre de la seva autoria amb aires de jazz, pel qual va rebre el Gran Premi del Disc Català a la millor composició-interpretació.

Mercè Madolell actuà moltes vegades amb els Jutges i altres membres de la companyia. També ho va fer davant la televisió de Suïssa i passà llargues temporades com una de les figures de la mítica sala Cova del Drac de Barcelona. Una de les seves grans nits va ser un recital benèfic el 13 de març del 1968 al saló Price de Barcelona, a favor de les encara clandestines Comissions Obreres, aquella nit també van cantar Maria Amèlia Pedrerol, Quico Pi de la Serra, Rafael Subirachs, Guillem d'Efak i Raimon.

A finals dels 60, Madolell canta en directe amb nous poemes musicats d'altres poetes i encara  va enregistrar alguns d'ells amb el músic Joan Albert Amargós, finalment no van arribar a publicar-se en cap disc i ella va abandonar definitivament la cançó.

Actualment, Mercè Madolell viu a una residència de gent gran a Cervelló i participa esporàdicament en alguns dels actes culturals del municipi.

Darrera actualització: 01.05.2019 | 20:41