28 de juny: Dia Internacional Orgull LGTBI+

Divendres, 26 de juny de 2020 a les 13:00

Diumenge vinent, 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull Lèsbic, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual.

L’Ajuntament de Cervelló s’adhereix a la declaració Institucional amb motiu de la jornada i al Manifest del Consell Nacional LGTB, que podeu llegir clicant al arxius adjunts.

Organismes i ajuntaments implementen programes i accions transversals per garantir els drets d’aquestes persones i eradicar la LGTBIfòbia, en una situació sanitària que vivim enguany de forma excepcional. El món s’ha aturat davant la pandèmia de la COVID-19, però les necessitats socials continuen aflorant, i més inclús en col·lectius que són d’entrada més vulnerables. Algunes persones LGTBI poden haver viscut al llarg d’aquests mesos de confinament situacions d’especial vulnerabilitat a la seva llar, que possiblement ja existien abans de la crisi sanitària, com l’aïllament i la soledat de la gent gran LGTBI o adolescents LGTBI vivint conflictes familiars LGTBIfòbics. Vivències que poden haver provocat situacions d’angoixa, estrès, aïllament, soledat o depressió a la persona LGTBI que les està patint.

Totes les administracions continuen treballant per desenvolupar polítiques d’equitat i de diversitat sexual i de gènere i contribuir a una millora dels serveis que s’ofereixen des dels municipis cap a la ciutadania.

Cicle xerrades “A casa, però no dins l’armari”

Per commemorar dues de les diades internacionals importants per a la diversitat sexual i de gènere, com són el 17 de maig i el 28 de juny, la Diputació de Barcelona ha organitzat, des d’una plataforma digital, el cicle de xerrades ”A casa, però no dins l’armari”, amb l’objectiu de seguir treballant en polítiques per l’equitat social i la diversitat sexual i de gènere. La primera d’aquestes xerrades va tenir lloc el passat 17 de juny i va portar com a títol “(Des) Confinament LGTBI. Llums en estat d'alerta i violències lgtbi-fòbiques”. La segona xerrada serà el 6 de juliol amb el títol: “Cultura visual LGTBI: l’última dècada”. En aquest col·loqui es vol reflectir com ha contribuït el cinema i les sèries de temàtica LGTBI en l’avenç de drets del col·lectiu. Hi participaran: la directora del Màster en Comunicació LGTBI+ de la UAB, Amparo Huertas Bailén; el director del Festival Internacional de Cine y Artes Escénicas LGTBI de Bilbao, Zinegoak, Pau Guillén; i el president de l’entitat barcelonina Casal Lambda, Jordi Samsó; que enguany celebra els 25 anys de la seva Mostra FIRE!. Les inscripcions per entitats i altres persones interessades en participar-hi es poden fer a través d’aquest formulari.

Altres propostes a tenir en compte amb motiu del 28 de juny són:

-Curtmetratge Cua de Sirena.

És un curtmetratge d'animació Stop-Motion (8min) que pretén sensibilitzar entorn els estereotips de gènere i la diversitat, així com fomentar el lliure desenvolupament de la identitat i de l'expressió del gènere dels infants i joves per a una protecció efectiva de la Igualtat de tracte i oportunitats!! Produït per l'entitat Actuavallès i basat en l'àlbum infantil il·lustrat "Cua de Sirena" podeu visualitzar-lo a través de les xarxes..

-Exposició virtual Reapropiant-nos de les nostres vides. Proposta que ha compartit de manera gratuïta l’entitat feminista i LGTBI+ Enruta’t, que podeu seguir al seu web https://www.enrutat.org/reaprop.

-Especial Biblioteca Virtual

L’Oficina de les Dones i LGTBI i la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona han elaborat un especial 28J amb un recull actualitzat de novel·les, assaigs, còmics, pel·lícules, així com també diferents adreces i serveis d’interès que són significativament útils per a les persones LGTBI en el context que estem travessant i útils per a la societat en general.

Darrera actualització: 26.06.2020 | 14:17