Coronavirus: actualitzacions de les restriccions d’activitats

Dilluns, 6 d'abril de 2020 a les 08:30

Nova actualització de les preguntes sobre les restriccions d’activitats per la COVID-19 a Catalunya, emesa pel Centre de Coordinació operativa de Catalunya del Departament d'Interior, amb les qüestions que han variat en les últimes hores.

(Versió 05.04.2020 12 h.)

Puc anar a l’hort si està fora del meu domicili habitual?

Sí, si és un hort del que cullen productes necessaris per a la subsistència. També, si és un hort on a més tenen animals que han de cuidar”. Amb anterioritat ja estava permès si hi ha activitat econòmica vinculada a l’hort. El desplaçament als horts s’ha de fer individualment. Queden exclosos d’aquest criteri els horts que hi puguin haver en segones residències, als quals continua estant prohibit anar-hi.

Poden obrir els locutoris?

No, perquè no s’inclou en les excepcions d’obligació de tancament de locals oberts al públic. Sí que està permesa l’activitat comercial d’equips tecnològics i de telecomunicacions que puguin realitzar.

I els mercats municipals?

Sí, els mercats municipals corresponents a instal·lacions fixes no temporals poden funcionar, però només les parades d’alimentació i begudes, productes higiènics, papereria, equips tecnològics i de telecomunicacions i aliments per a animals de companyia.

Està permesa la recollida dels aliments que es puguin fer malbé?

Sí, es permet als ajuntaments organitzar la recollida d’aliments quan hi hagi risc que es facin malbé (per exemple, el que es disposi a escoles municipals), per tal d’evitar el malbaratament i alhora amb l’objectiu d’abastir els col·lectius més vulnerables a través de bancs d’aliments o similars. Es farà sempre amb el vistiplau de l’activitat corresponent i respectant les mesures de prevenció establertes per l’autoritat per a la COVID-19 i per a la manipulació d’aliments.

Darrera actualització: 06.04.2020 | 08:59