Ajuts per a la rehabilitació d’edificis

Dilluns, 26 d'abril de 2021 a les 08:00

El Consorci Metropolità de l’Habitatge informa als veïns sobre els ajuts que poden rebre per passar les inspeccions tècniques obligatòries del edificis construïts abans de 1980 o per fer millores energètiques o d'accesibilitat.

El Consorci enviarà els pròxims dies una carta adreçada a la presidència de les Comunitats de Propietaris de les finques plurifamiliars corresponents a edificis construïts abans de 1980. En ella s'informa de l’obligació legal de passar una inspecció tècnica d’edificis (ITE) que en determini l’estat de conservació i de la possibilitat de fer millores d’aïllament tèrmic o d’instal·lar un ascensor per millorar la mobilitat. Per fer-ho, les comunitats disposen del programa del CMH d'ajuts del 100% del cost de redacció de projectes de rehabilitació energètica, i dels ajuts d'altres organismes, com ara l'Institut Català de l’Energia i l'Institut Català de Finances, que poden ser complementaris entre ells.

A la comunicació s’informa també dels telèfons i els correus electrònics dels col·legis professionals (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona)  que, com a entitats col·laboradores del CMH, podran informar als veïns i els assignaran un/a tècnic/a de les borses que els col·legis professionals han constituït expressament per a l'acompanyament de les Comunitats en aquestes actuacions i en aquests ajuts. Aquest tècnic assignat els contactarà posteriorment i els podrà ampliar informació, concertar visita a la finca, i assessorar tant en les obres com en els programes d'ajuts. En el cas d'estar interessades en els ajuts, serà aquest tècnic assignat qui els tramitarà a través del seu col·legi professional la sol·licitud i la documentació corresponent. En cap cas s'ha de tramitar cap document a través de les oficines municipals sinó que s’ha de fer a través d'aquests dos col·legis professionals.

Més informació a la pàgina web del Consorci Metropolità de l’Habitatge.

Darrera actualització: 23.04.2021 | 14:08