Aprovat el Pressupost municipal per a l’any 2020

Dijous, 16 de gener de 2020 a les 08:00

Fins al dia 23 de gener es poden presentar al·legacions a l’aprovació inicial del Pressupost General de l’Ajuntament per a l’exercici 2020.

L’Ajuntament de Cervelló va aprovar inicialment el Pressupost General de la Corporació per enguany en la sessió plenària ordinària celebrada el passat 23 de desembre de 2019. Els comptes municipals per enguany pugen a 12.825.061,59 euros, un increment d’uns 3 milions i mig d’euros respecte a l’exercici anterior. Aquesta diferència es destinarà a donar compliment a la sentència judicial que obliga a l’Ajuntament a pagar aquest import per una expropiació forçosa de zones verdes i que haurà d’afrontar amb un préstec extraordinari que s’amortitzarà en deus anys. Paradoxalment, en l’últim any l’Ajuntament havia aconseguit abaixar el deute públic fins a un 4% convertint-se en un dels municipis menys endeutats de la comarca, la qual cosa ha fet possible eliminar el Pla d’Ajustament Econòmic que s’arrossegava des del 2012 i permetrà poder afrontar aquesta despesa.
 
El Pressupost municipal no contempla grans inversions però manté la cobertura dels serveis que està oferint actualment i s’amplien d’altres.  Les despeses es faran bàsicament en les actuacions de manteniment de la via pública i dels equipaments municipals, així com en les franges de protecció contra incendis forestals. També s’incrementen les partides en ajudes socials per als col·lectius econòmicament més vulnerables de la localitat. L’any 2020, el municipi afrontarà les noves licitacions per a les contractacions de serveis bàsics com la gestió del complex esportiu Ceraqua, la recollida d’escombraries, la neteja dels equipaments públics o la companyia d’aigües.
 
El Pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels regidors de l’equip de govern (els 6 de M’estimo Cervelló-PSC i 1 de Ciudadanos) i en contra d’ERC- SUMEM-MES-Acord Municipal.
 
Podeu consultar els detalls del Pressupost clicant aquí o al document adjunt.
Darrera actualització: 15.01.2020 | 15:40