Bicivisme als carrers del municipi

Dijous, 20 de juny de 2019 a les 11:00

Cervelló s’ha adherit a la campanya informativa “Bicivisme” impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb recomanacions bàsiques d'ús de bicicletes, patinets i altres tipus de cicles i vehicles de mobilitat personal.

La campanya, que compta amb el suport dels municipis metropolitans, ha estat elaborada amb la col·laboració del Bicicleta Club de Catalunya (BACC). L’aparició del patinet elèctric i altres vehicles de mobilitat personal, juntament amb la incorporació de la bicicleta a l’espai públic com a mitjà de transport, ha generat certes tensions entre diferents modes de mobilitat i les persones.

a campanya metropolitana persegueix dos grans objectius. Per una banda, informar els ciutadans que ja estan utilitzant aquests mitjans per als seus desplaçaments pel territori, quines recomanacions d'ús han de seguir per garantir la seva seguretat i la correcta convivència amb els altres usuaris vulnerables de la via pública. Per altra banda, la campanya també busca evidenciar, per a la resta de la ciutadania que no utilitza aquests mitjans, que hi ha una certa reglamentació i hàbits que cal seguir per a aquest tipus de vehicles. Aquestes recomanacions s'han elaborat partint d'una anàlisi de la normativa existent, de l'estudi d'altres experiències i del coneixement acumulat de les situacions que es donen més habitualment. Bàsicament, la campanya informativa Bicivisme se centra en publicitat exterior (banderoles i cartells) i xarxes socials i disposa també d'una web informativa: www.amb.cat/bicivisme.

Les 10 recomanacions que transmet la campanya són:

  • Senyala els avançaments, canvis de trajectòria i aturades.
  • Redueix la velocitat en les interseccions i assegura't que et fas visible.
  • Adapta la teva velocitat a la resta d'usuaris del carril bici. Si has d'anar més ràpid, fes servir la calçada.
  • Dins del carril bici, avança només si és prou ample i pots fer-ho amb seguretat. 
  • Fes servir el timbre per avançar altres usuaris del carril bici i per alertar possibles vianants despistats.
  • Respecta sempre el vianant, és més vulnerable que tu.
  • A la calçada, ves pel centre del carril No circulis per les voreres. En cas que ho facis, només si és prou ample i a 10 km/h.
  • Circula amb els dos llums encesos: llum blanc al davant i vermell al darrere.
  • En aparcar la bici, assegura't que lligues bé el quadre, les dues rodes i el seient.
Darrera actualització: 20.06.2019 | 12:06