Celebrada la Junta Local de Seguretat 2021

Dimecres, 3 de març de 2021 a les 13:00

L’Ajuntament de Cervelló ha celebrat aquest matí la Junta Local de Seguretat amb la participació de tots els cossos policials desplegats al territori.

La Junta, presidida per l'alcalde José Ignacio Aparicio, estableix les polítiques de seguretat local i fixa els criteris de coordinació, col·laboració i cooperació dels diversos cossos, a més d'analitzar les intervencions policials efectuades durant l'any 2020. A l’acte també han assistit el sotsdelegat del Govern a Barcelona, Carles Prieto,  el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Manuel Sanguino.

De manera excepcional també ha assistit a la Junta una representació de Bombers de Catalunya. Els comandaments de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil  i Policia Local han posat sobre la taula les dades recollides durant l’any passat per analitzar els delictes comesos i fer una valoració de la seguretat pública al municipi. També s’ha plantejat la situació actual de l’ocupació il·legal d’habitatges, la localització de plantacions de marihuana i el control dels espais naturals (accés de motos a les zones forestals, abocaments il·legals de residus, etc.). En l’any de la pandèmia no ha faltat el balanç de les sancions que els cossos de seguretat han interposat a la localitat per incompliment de les restriccions i de les mesures de seguretat. Pel que fa al trànsit, s’ha tractat el pas de totes les vies de circulació a zona 30 de velocitat i la normativa sobre els vehicles de mobilitat personals. Per últim, la Junta ha comptat amb la intervenció especial del cap de la unitat de drons dels Mossos d’Esquadra per exposar la legislació aplicable en l’ús d’aquests aparells.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 16:17

Imatges

Junta Local de Seguretat celebrada avui