Cervelló, al festival El Baix és cultura

Dilluns, 4 de maig de 2020 a les 19:00

El municipi estarà present al festival El Baix és cultura que se celebrarà el cap de setmana vinent en línia a tota la comarca.

20 ajuntaments han aplegat esforços i creativitat per posar en valor el talent cultural de la comarca, potenciant i donant suport als artistes locals a través d'un projecte comú, amb un centenar d’actuacions en directe del 8 al 10 de maig que podran seguir-se a través de la xarxa Instagram.

El Baix és cultura aplegarà més de 100 actuacions en directe, a través de quatre canals d'Instagram i amb els artistes actuant des de casa seva, des de cadascun dels 20 municipis. Per facilitar el seguiment de les activitats programades, els ajuntaments participants han dividit la comarca en quatre zones geogràfiques, amb un canal específic per a cadascuna d'elles: elbaixescultura_zonanord (Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera), elbaixescultura_zonacentre (Molins de Rei, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana, Pallejà i Sant Feliu de Llobregat), elbaixescultura_zonafontsanta (Sant Joan Despí, Cornellà, Esplugues, i Sant Just Desvern) i elbaixescultura_zonadelta (Sant Boi, Viladecans, El Prat, Gavà i Castelldefels). Cada canal emetrà les activitats de les seves poblacions tot i que es farà una difusió conjunta.

L'estat d'alarma decretat per aturar la propagació de la COVID-19 ha comportat el tancament de teatres, centres culturals, centres cívics, espais musicals per a la gent jove, i la suspensió de festes majors, espectacles, concerts, representacions teatrals, etc, un fet que ha posat en perill la feina de molts artistes també del Baix Llobregat.

Els ajuntaments, que des de l'inici de la crisi sanitària i social han estat al capdavant de les accions per ajudar la ciutadania i el teixit empresarial i social, han destacat com la cultura és un dret al qual no volem renunciar, i és per això que en aquests moments tan complexos s'han d'engegar accions que doni suport a aquest món.

El Baix és cultura comptarà amb un centenar d'activitats culturals que reflecteixen l'important talent humà i creatiu que hi ha al Baix Llobregat. Així s'han programat 17 tallers (circ, cuina, ball, ràdio, robòtica, etc.); 5 conta contes (per a infants i adults); tres accions d'art digital (curts i sèries); 16 actuacions de dansa (clàssica, contemporània, espanyola, urbana, etc.); 6 monòlegs; 35 concerts acústics, de música clàssica, jazz o flamenc; 5 sessions de DJ; 5 activitats relacionades amb la literatura, i 5 més teatrals (familiars, cabaret, pallassos, etc.). Una rica mostra del talent fet al Baix Llobregat.

A més de les actuacions en directe, han estat nombrosos els artistes vinculats al Baix Llobregat que han donat suport a aquest festival a través de missatges que podrem veure a les xarxes socials com els actors José Corbacho i Quim Masferrer, la cantant Lucrecia, el periodista i escriptor Francesc Latorre, Eduard Costa, d'El últim indi i excomponent dels Amics de les Arts o de Santi Balmes, cantant dels Love of Lesbian.

📆 Recordeu les dates:

  • Divendres 8 de maig, de 17 a 00 h
  • Dissabte 9 de maig d’11 a 14 h i de 17 a 00 h
  • Diumenge 10 de maig d’11 a 14 i de 17 a 20 h

👉 Consulteu la programació als diferents canals d'INSTAGRAM:

Per veure les actuacions de Cervelló elbaixescultura_zonacentre

 elbaixescultura_zonanord

 elbaixescultura_zonafontsanta

 elbaixescultura_zonadelta 

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 06.05.2020 | 12:59