Cervelló reclama a Salut la reobertura del CAP

Divendres, 26 de juny de 2020 a les 13:30

L’Ajuntament de Cervelló ha reclamat al Departament de Salut de la Generalitat la reobertura immediata del Centre d’Assistència Primària (CAP) del municipi que està tancat des del passat 16 de març.

En una carta adreçada al gerent de la regió sanitària Metropolitana Sud, l’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, reclama que s’obri el centre de forma imminent per poder atendre en les millors condicions a la ciutadania, que ara s’ha de desplaçar fins a Vallirana per ser atesa, ja que els dos municipis pertanyen a la mateixa Àrea Bàsica de Salut. El CAP Cervelló es va tancar al públic a l’inici de la pandèmia per qüestions d’organització de recursos i durant aquest temps només ha prestat servei via telefònica i atenció d’infermeria, vacunacions i controls periòdics de medicació o de tensió arterial un dia a la setmana (dilluns) amb prèvia cita. També el personal sanitari continua fent el seguiment als pacients crònics o amb patologies complicades que poden requerir una visita mèdica o assistència domiciliària, a més de les analítiques de la COVID-19.

Un cop iniciada la fase de represa i en una situació diferent pel que fa a les mesures organitzatives de Salut, l’Ajuntament de Cervelló considera que es fa necessari poder distribuir els recursos professionals a la zona de Cervelló i Vallirana per garantir una atenció òptima, adequada i de proximitat al municipi, tal com s’ha fet en altres centres de la comarca que també s’havien tancat temporalment i ja estan funcionant amb normalitat, la  qual cosa origina una gran desigualtat. Sobretot, tenint en compte la situació de dispersió geogràfica del territori i les dificultats de desplaçament de molts dels ciutadans fins al municipi de Vallirana, que en bona part són gent gran i amb dificultats de mobilitat que justifiquen la necessitat de ser atesos al mateix municipi en un servei essencial con és l’atenció primària.

Des d’abans de l’aparició de la  COVID 19, Cervelló pateix un dèficit en l’atenció de medicina general i pediatria que s’arrossegava des de feia més d’un any, fins al punt que diverses famílies van realitzar una recollida de signatures per reclamar la cobertura de les vacants amb professionals i evitar els canvis continuats de metges. 

Darrera actualització: 26.06.2020 | 14:24