Cervemakers rep una subvenció per la lluita contra la COVID-19

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 13:45

L’entitat Cervemakers rep una subvenció de la Universitat Politècnica de Catalunya per continuar lluitant contra el coronavirus i liderar un projecte d’investigació des de Cervelló.

L’entitat ha participat des de l’inici de la pandèmia en diverses accions per ajudar a combatre el coronavirus, com la fabricació de material de protecció individual fet amb impressores 3D per al personal sanitari. Segons l’entitat, “la subvenció de la UPC és un reconeixement a la feina que estan fent els veïns i veïnes de Cervelló, amb el suport de l’Ajuntament de Cervelló, entitats educatives i associacions locals”.
 
El projecte subvencionat per la UPC amb 3.000 euros consta de 4 línies de treball que portaran a terme els veïns i veïnes de Cervelló, amb el suport del teixit associatiu local però que podria tenir un impacte a nivell nacional si el resultat és positiu. La subvenció es destinarà a incentivar la creació de nous llocs de treball per a joves locals i a l’adquisició d’equipament tecnològic per a l’ús dels veïns i veïnes de Cervelló.
 
Les 4 línies de treball del projecte són:  
 
1. #JoResisteixo. Projecte Covid Skin: En alguns casos de COVID-19 s’ha detectat que els pacients tenen un afectació a la pell en forma de taques, l’origen de la qual és desconegut. La iniciativa és crear una plataforma per tal de compilar dades i analitzar-les en col·laboració amb els principals grups d’investigació de la malaltia.
 
2.  #JoActuo. Acció Social: consisteix en continuar fabricant equips de protecció individual per als sanitaris i les persones que ho requereixin. De moment, han fabricat més de 350 pantalles de protecció i més de 250 cintes "salvaorelles" per subjectar les mascaretes, de les quals més de 500 components s’han lliurat a diversos centres sanitaris d’arreu de Catalunya. 
 
 
3. #JoParticipo. Entreteniment: es tracta de millorar la interacció entre les persones i incentivar el desenvolupament intel·lectual a través d’accions virtuals enfocades a l’entreteniment, desenvolupant eines com el Trivial de Cervelló que ha ajudat a fer un confinament més divertit i cultural.
 
4. #JoTransfereixo. Sinergies: continuar potenciant els vincles creats amb entitats tecnologiques ("makers") d'altres pobles i ciutats mitjançant l’intercanvi i transferència de coneixement i alhora ajudar a crear comunitat i projectes similars a Cervemakers en poblacions properes.
 
Les subvencions atorgades per la UPC són possibles gràcies a la campanya UPC 0’7% que suma les aportacions institucionals a les aportacions voluntàries del personal UPC a través de les nòmines, i dels estudiants a través de les matrícules. 
Darrera actualització: 15.05.2020 | 14:41