Comencen les obres d’implantació del carril bici

Dilluns, 17 de desembre de 2018 a les 12:00

Avui dilluns han començat les obres de la nova xarxa ciclable del municipi que pretén donar més protagonisme als vianants i als ciclistes, fomentar l’ús del transport públic col·lectiu i reduir l’ús del vehicle privat.

La implantació del carril bici pel centre del municipi té l’objectiu de millorar la qualitat de la ciutat, la seguretat viària i l’eficiència del conjunt del sistema de mobilitat, establint una xarxa interna de 3.720 metres lineals, gràcies a la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tot plegat, reforçant els espais segurs de circulació i d’aparcament de la bicicleta, especialment per promoure que els nens i nenes puguin anar a l’escola de manera sostenible, autònoma i segura.

L’actuació ve motivada per la intenció de connectar certs punts d’interès com el CAP al carrer Anselm Clavé, l’Escola Nova al carrer Santa Anna, l’Institut de Cervelló del carrer de la Riera i l’Escola Santa Maria mitjançant una xarxa ciclable i millorant l’accessibilitat dels vianants. El recorregut de la xarxa ciclable es planteja arrancant des del carrer Vidriers, passant pel pas inferior de la B-24 i cercant la BV-2007. Després pel carrer Barons de Cervelló, fins a Tomàs Villar, un petit tram, baixant per Joan Maragall i pujant pel carrer Montserrat fins arribar a Santa Anna i seguint per carrer de la Riera, per baixar fins a trobar el Camí del Pi. El retorn al carrer Santa Anna es farà baixant per la Resclosa, Catalunya i Font de Sant Esteve. Així mateix el retorn al carrer Riera es farà pel carrer de la Font de Flàvia. Tots els trams es transformaran en zones 30 de convivència entre bicis i vehicles i es col·locaran les senyalitzacions horitzontals i verticals adients.

En aquest projecte s’inclouen actuacions urbanístiques per millorar l’accessibilitat i la seguretat dels itineraris dels camins escolars, les obres dels quals es va posar en marxa a començaments de desembre.  Entre aquestes actuacions hi ha l’adequació de vuit cruïlles i dels guals dels passos de vianants entre del carrer Catalunya i de la Font de Can Esteve, així com la col·locació de baranes a la sortida de l’Escola Santa Maria de Cervelló.

Darrera actualització: 17.12.2018 | 12:46