Coronavirus: ajuts d’urgència per a treballadors afectats econòmicament

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 09:30

A partir d’avui, 30 d’abril, es pot sol·licitar la prestació extraordinària per a subministraments bàsics per a persones afectades econòmicament per la COVID-19 que atorga la Generalitat.

La crisi sanitària del coronavirus ha col·locat a moltes famílies en una situació de vulnerabilitat econòmica que el Govern intenta pal·liar destinant 20 milions d’euros a un ajut extraordinari per a les despeses de primera necessitat.

L’import serà de 200 euros per persona en un únic pagament, que s’haurà de destinar a l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics.

L'ajut extraordinari és per als treballadors per compte d'altri i autònoms amb càrregues familiars que hagin patit una disminució superior al 30% dels seus ingressos per causa de la COVID-19. El podran sol·licitar les persones afectades per un expedient de regulació temporal, aquelles amb contracte temporal extingit o els treballadors per compte propi que hagin hagut de suspendre o reduir la seva activitat.Aquest ajut és compatible amb la percepció d'altres prestacions. Es calcula que s'hi podrien acollir unes 100.000 famílies, el que significa unes 300.000 persones destinatàries

Podeu trobar més informació al web de la Generalitat de Catalunya clicant aquí.

Darrera actualització: 30.04.2020 | 09:49