Coronavirus: comença la Fase 0 del desconfinament

Dilluns, 4 de maig de 2020 a les 08:30

Avui dilluns, 4 de maig, comença oficialment la Fase 0 del Pla de desescalada del govern central de preparació per tornar a la normalitat davant la crisi de a COVID-19.

Des d’avui s’autoritza la reobertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista (botigues) i de serveis professionals (reparacions, perruqueries i centres d’estètica, etcètera), inclosa la restauració i l’hostaleria, amb determinades condicions de seguretat. Podeu consultar el document adjunt amb preguntes freqüents que ha elaborat Protecció Civil que recull una trentena de preguntes relatives a les condicions de seguretat i altres generals per a la reobertura.

També a partir d’avui és obligatori l’ús de mascaretes al transport públic.

Durant aquesta fase, es permeten les sortides al carrer per franges horàries. Els majors de 14 anys poden sortir a passejar i fer esport de les 6 a les 10 hores i de les 20 a les 23 hores, les persones majors de 70 anys i dependents, de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores, i els menors de 14 anys acompanyats per un adult, de 12 a 19 hores.

La Fase 0 estarà activada fins al dia 10 de maig, ja que l'endemà entrarà en vigor la Fase 1 i finalitzarà l’estat d’alarma decretat fins ara si no s’aprova una altra pròrroga.

Darrera actualització: 04.05.2020 | 09:11