Coronavirus: compensació dels títols de transport públic

Dimecres, 1 de juliol de 2020 a les 14:00

A partir d’avui, 1 de juliol, es poden compensar els títols de transport públic que no s’han pogut utilitzar durant l’estat d’alarma per la COVID-19.

L’Autoritat del Transport Metropolità engega avui el procediment de compensació dels títols integrats no utilitzats durant el confinament. Hi ha dos supòsits: per a les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març, en passar-lo a partir d’avui per la validadora, aquesta amplia automàticament la caducitat. Les persones que sí hagin utilitzat el títol alguna vegada durant l’estat d’alarma, han de fer una sol·licitud telemàtica.

A causa del confinament i l’estat d’alarma, moltes persones usuàries del transport públic de l’àrea de Barcelona han estat confinades a casa durant setmanes des del 14 de març i no han utilitzat els títols de transport que havien adquirit prèviament amb intenció de desplaçar-se durant el seu dia a dia. En el cas dels títols que es regeixen per una limitació temporal d’ús, como ara la T-usual o la T-jove, això ha suposat que molts d’aquests títols hagin caducat sense haver pogut gaudir del servei de transport o que hagin perdut bona part del seu període de validesa. Per això, es compensarà al passatge que hagi perdut tot aquest temps de desplaçaments. Podeu veure el video explicatiu sobre com fer-ho clicant a sobre de la següent imatge o a l'enllaç adjunt:

Si teniu una T-usual, T-familiar o T-grup estrenada abans del 14 de març i no la vau utilitzar entre el 14 de març i l’11 d’abril , podreu accedir amb ella al transport públic a partir d’avui, 1 de juliol. La màquina validadora ampliarà automàticament la validesa del títol i afegirà els dies perduts, amb la qual cosa la nova data de caducitat quedarà impresa al revers del bitllet.

Si teniu una T-jove, T-trimestre o T-70/90 que havíeu estrenat abans del 14 de març i no la vau utilitzar entre el 14 de març i el 10 de juny , podreu accedir amb ella al transport públic també a partir d’avui. La màquina validadora ampliarà automàticament la validesa del títol i afegirà els dies perduts; la nova data de caducitat quedarà impresa al revers del bitllet.

El nou període de validesa ampliat començarà a comptar en el moment en el qual es passi el  títol caducat per una de les màquines d’accés de la xarxa. Si no necessiteu el títol immediatament, espereu fins al moment en què el necessiteu i l’aprofitareu al màxim. Podreu ampliar la validesa del teu títol caducat durant tot el 2020, fins al 31 de desembre.

Per als casos de títols que sí que han estat utilitzats durant les setmanes de confinament, a causa de desplaçaments per motius laborals o essencials, l’ATM ha habilitat un formulari mitjançant el qual qualsevol persona usuària pot conèixer si té dret a compensació i el nombre de dies que té dret a recuperar.

El formulari també té en compte el període de gratuïtat de transport públic entre el 2 i el 9 d’abril, per a casos en els quals personal sanitari o d’altres serveis essencials ja haguessin estrenat un títol amb limitació temporal o no poguessin gaudir de la gratuïtat d’aquells vuit dies.

El procediment de compensació de títols no utilitzats durant el confinament es duu a terme exclusivament de forma telemàtica, a través del formulari.

Teniu tota la informació al web www.compensacions.atm.cat i suport d’atenció telefònica al 93.120.53.30 de dilluns a divendres no festius, de 9 a 21 hores.

Darrera actualització: 02.07.2020 | 11:46