Coronavirus: condicions per als desplaçaments d’infants a partir de demà 26 d’abril

Dissabte, 25 d'abril de 2020 a les 18:00

A partir de demà diumenge, els infants menors de 14 anys podran sortir al carrer per passejar de forma controlada, acompanyats per un adult durant una hora al dia, en un horari ampli per evitar multituds (entre les 9 i les 21 hores), a una distància d'un quilòmetre al voltant de la seva llar i sense accés a zones infantils d'esbarjo a l'aire lliure o a instal·lacions esportives.

La caminada diària s'ha de dur a terme en grups consistents en un adult responsable i fins a tres fills. Durant la passejada, s'ha de mantenir una distància interpersonal amb altres persones d'almenys dos metres i s’han de complir les mesures de prevenció i higiene recomanades.

La persona que acompanya el menor ha de ser major d'edat, viure en la mateixa adreça que l’infant en l'actualitat, o ser una empleada de la llar a càrrec del nen. Quan l'adult no és pare, mare o tutor ha de tenir l'autorització prèvia dels progenitors.

Els menors d'edat que tinguin símptomes, estiguin en aïllament a domicili a causa d'un diagnòstic confirmat per COVID-19 o estiguin en un període de quarantena no poden sortir perquè han estat en contacte amb una persona amb símptomes o diagnosticada amb aquesta malaltia.

El BOE publica avui l'ordre reguladora de les condicions per al moviment de nens i nenes amb l’objectiu de pal·liar les mesures a què han estat sotmesos i les possibles conseqüències negatives que aquesta situació comporta, sempre que es respectin les mesures de seguretat necessàries

La Comissió de drets de l'infant de les Nacions Unides considera que, en l'estat de la situació d'alarma, s'ha de permetre als nens i nenes gaudir d'una base supervisada d'activitats fora de casa i de mantenir les garanties d'higiene i d'allunyament social.

Per a més informació, consulteu la resolució publicada avui clicant aquí o a l'enllaç adjunt.

 

Darrera actualització: 28.04.2020 | 16:37