Coronavirus: crida a la responsabilitat en les sortides al carrer dels infants

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 16:30

L’Ajuntament demana a la població que continuï sent responsable durant les sortides dels infants permeses en l’estat d’alarma.

Des de diumenge passat, 26 d’abril, els menors de 14 anys poden sortir al carrer per passejar de forma controlada, acompanyats per un adult durant una hora al dia, en un horari ampli per evitar multituds (entre les 9 i les 21 hores), a una distància d'un quilòmetre al voltant de la seva llar i sense accés a zones infantils d'esbarjo a l'aire lliure o a instal·lacions esportives. Tot i que la majoria de les persones actua de forma responsable, s’han detectat actituds d’alguns ciutadans que s’allunyaven de les mesures decretades, ja que els infants sortien amb més d’un adult, durant més temps del permès o a zones allunyades de la residència habitual.

La caminada diària s'ha de dur a terme en grups consistents en un adult responsable i fins a tres fills. Durant la passejada, s'ha de mantenir una distància interpersonal amb altres persones d'almenys dos metres i s’han de complir les mesures de prevenció i higiene recomanades.

La persona que acompanya el menor ha de ser major d'edat, viure en la mateixa adreça que l’infant en l'actualitat, o ser una empleada de la llar a càrrec del nen. Quan l'adult no és pare, mare o tutor ha de tenir l'autorització prèvia dels progenitors.

Els menors d'edat que tinguin símptomes, estiguin en aïllament a domicili a causa d'un diagnòstic confirmat per COVID-19 o estiguin en un període de quarantena no poden sortir perquè han estat en contacte amb una persona amb símptomes o diagnosticada amb aquesta malaltia.

Podeu consultar tota la informació a la guia de bones pràctiques que ha editat el Ministerio de Sanidad clicant a l'arxiu adjunt.

Darrera actualització: 28.04.2020 | 22:52