Coronavirus: lliurament de les targetes de beques de menjador

Dimarts, 24 de març de 2020 a les 13:30

Aquesta tarda es començaran a repartir pels domicilis les targetes prepagament de beques de menjador escolar atorgades per la Generalitat a infants del municipi.

Davant el tancament de les escoles a causa de l’emergència sanitària, es farà el lliurament d’un total de 77 targetes amb una càrrega de 40 euros per infant becat, el que representa un àpat de 4 euros per nen i dia lectiu. Per tant, les targetes cobreixen 10 dies però si el confinament persisteix, es farà una segona recàrrega més endavant, per la qual cosa els usuaris cal que guardin la targeta un cop exhaurit el crèdit per tal que puguin carregar-se de nou si és necessari. Les targetes es podran utilitzar en qualsevol establiment d’alimentació amb terminal de targetes i exclusivament per productes d’alimentació.

L’objectiu d’aquestes targetes és garantir als menors beneficiaris d’ajuts de menjador en els nivells educatius de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, la seva continuïtat durant el temps que els centres educatius romanguin tancats com a mesura per a la prevenció i el control de la infecció pel coronavirus.

La distribució de les targetes a cada municipi l’ha gestionat el Consell Comarcal del Baix Llobregat i ahir la regidora de serveis socials les va recollir a Sant Feliu de Llobregat. El lliurament a casa de les targetes el faran a partir d’aquesta tarda els voluntaris de Protecció Civil i de l’Ajuntament per evitar que la gent surti de casa.

D’altra banda i mentre duri el confinament de menors en edat escolar de 0 a 16 anys, l’Ajuntament també garanteix els ajuts de menjadors per aquells infants que no van ser becats per la Generalitat i reben l’ajut a través de serveis socials a càrrec a les partides municipals. Es tracta de beques de menjador de l’escola bressol, de primària i de secundària, el pagament de les quals es fa efectiu a través de transferència bancària a cadascuna de les famílies.

Darrera actualització: 24.03.2020 | 14:16