Coronavirus: missatge de l'alcalde a la població

Dijous, 19 de març de 2020 a les 11:15

L'alcalde de Cervelló emet un missatge a la població demanant prudència i responsabilitat, i agraint l'esforç i el treball de tots els agents implicats en la gestió de la crisi del coronavirus.

Estimats veïns i veïnes,

Estem en una situació complicada, diferent i difícil. Una situació complexa que requereix, sobretot, responsabilitat, paciència, solidaritat i esperança.

Són moments per reflexionar, per compartir, per replantejar-se  moltes coses davant la fragilitat que tenim com a éssers humans, però també són moments per posar en valor moltes actituds i, sobretot, per donar força a totes aquelles persones que ara mateix ja estan patint el virus al seu cos... tots els ànims del món i ens teniu a la vostra disposició per qualsevol tema d’intendència que puguem solucionar i que estigui a les nostres mans.

És molt important seguir les indicacions que ens arriben per canals oficials. És fonamental que fem cas perquè aquest virus no és una broma. La immensa majoria dels cervellonins i cervellonines esteu donant una resposta magnífica. Per això vull donar les gràcies públicament, en primer lloc, al col·lectiu sanitari que està treballant de forma incansable en primera línia; però també a totes les persones que continuen treballant per donar servei al municipi, des dels comerços de primera necessitat a la policia local i mossos, a protecció civil, a les entitats, als voluntaris que s’adrecen a l’Ajuntament amb idees solidàries, als treballadors i treballadores que fan serveis mínims a l’Ajuntament i als que continuen les seves tasques des de casa amb teletreball...

Totes les persones esteu fent possible que una crisi com aquesta mostri també la part més humana: amb la Unió de Botiguers i Comerciants s’ha posat en marxa un servei per poder fer arribar productes de primera necessitat als més vulnerables, Autocaravanas Cervelló ha posat a disposició les seves autocaravanes per a qualsevol necessitat de personal sanitari o de protecció, veïns i veïnes s’han adreçat per poder fer màscares de protecció i per repartir aliments a qui més ho necessita, i un llarg etcètera. És en els moments més difícils quan surt el millor que tothom té a dins... Per tot això i molt més, gràcies, gràcies i gràcies.

En els últims dies, aquest consistori ha hagut de prendre diferents mesures per afrontar aquesta crisi, des d’anul·lar totes les activitats de qualsevol mena programades al municipi, tancar equipaments i serveis municipals, parcs infantils i zones d’oci, així com ajornar reunions de treball, entrevistes amb usuaris,  proves de selecció de personal, suspendre les obres públiques... i s’estan treballant mesures de caràcter econòmic per poder ajornar pagaments i minimitzar els efectes negatius que sobre la societat i l’economia ja està tenint aquesta crisi. Totes aquestes informacions s’aniran publicant a la web de l’Ajuntament i de tot s’informarà en el seu moment. Per això estem en contacte de forma diària i directa amb altres administracions, i ens estem coordinant amb tota la resta d’ajuntaments de la comarca, per treballar plegats i cercar solucions conjuntes.

Per últim, volem tornar a demanar-vos molta prudència, molta responsabilitat, i que seguiu les informacions oficials i les recomanacions que regularment donen el Departament de Salut de la Generalitat i el Ministeri de Sanitat del Govern d'Espanya, per evitar incrementar el nombre d’afectats i fer front a la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. Seguir les seves instruccions és imprescindible per la nostra salut, i per a la dels nostres familiars i veïns.

Ànims, força i esperança...

José Ignacio Aparicio

L’alcalde

 

Darrera actualització: 19.03.2020 | 17:06