Coronavirus: ús obligatori de la mascareta a tots els espais

Dijous, 9 de juliol de 2020 a les 08:20

A partir d’avui, 9 de juliol, és obligatori l’ús de la mascareta a Catalunya en tots els espais per als majors de 6 anys, tal com ha establert la Generalitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia.

Les persones de sis anys en endavant cal que portin la mascareta a la via pública, als espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat, tal com estableix la RESOLUCIÓ SLT/1648/2020, de 8 de juliol, per la qual s'estableixen noves mesures en l'ús de la mascareta per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19.

No caldrà en aquelles persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat. Cal recordar que l'ús de mascareta també és obligatori en els centres sanitaris.

I se'n recomana l'ús:

-Per a tots els infants d'entre 3 i 5 anys, en els mateixos casos en què és obligatori per a la resta de persones.

-A casa, quan s’estigui en situació d'aïllament per diagnòstic o sospita de diagnòstic, i quan s’hagi de cuidar i atendre una persona malalta o sospitosa d'estar malalta.

No respectar la mesura de portar mascareta obligatòria es pot sancionar amb multes de fins a 100 euros.

Darrera actualització: 09.07.2020 | 09:00