Demà dissabte, 15 de juny, es constituirà el nou Ajuntament

Divendres, 14 de juny de 2019 a les 10:05

El Ple de constitució del nou Ajuntament sortit de les Eleccions Municipals del passat 26 de maig se celebrarà demà dissabte, 15 de juny, a les 12 del migdia a la Sala de Plens.

Els 13 regidors elegits a les urnes hauran de triar l’alcalde que governarà Cervelló els pròxims 4 anys en la primera sessió del nou mandat. Prèviament es constituirà la mesa d’edat, formada en aquest cas per la regidora més jove i pel regidor més gran, per presidir el Ple juntament amb el secretari de la corporació. Un cop comprovades les acreditacions de cada regidor, cadascú jurarà o prometrà el càrrec. Després els regidors votaran de forma secreta al candidat que encapçalava les llistes que vol investir alcalde i guanyarà qui tingui majoria absoluta de vots. En cas de no aconseguir-se la majoria, serà alcalde el candidat de la llista més votada.

La formació  M’estimo Cervelló-Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés va ser la força més votada a les Eleccions Municipals amb el 41,95% dels vots i 6 regidors. En segon lloc va quedar Esquerra Republicana de Catalunya-Sumem Moviment d’Esquerres-Acord Municipal amb el 36,35% i també 6 regidors. El tercer partir més votat va ser Ciudadanos-Partido de la Ciudadania, amb el 7,07 dels vots i 1 regidor.

La resta de forces que es presentaven a les Eleccions no van aconseguir prou suport dels electors per estar presents en el nou consistori. Podemos i Junts per Catalunya-Cervelló van perdre els representants que havien tingut fins ara perquè no van arribar al 5% dels vots que calen per aconseguir representació. Cervelló en comú-En comú guanyem i el Partido Popular només van aconseguir un 2,98% i un 1,99% dels vots respectivament. La correlació de forces municipals passarà d’aquesta manera de 5 partits amb representació a només 3.

Amb aquests resultats i respecte a l’any 2015, M’estimo Cervelló-Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés tindrà a partir de demà un regidor més, amb la qual cosa aportarà tres cares noves en el Ple municipal, Juan Manuel Sanguino que anava de número 4,  l’exregidora Sílvia Muñoz (número 5)  i Ferran Soriano  (número 6). Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya-Sumem Moviment d’Esquerres-Acord Municipal, que pràcticament va doblar el nombre de vots de fa quatre anys passant de 878 a 1625,  també incrementa les seves files amb dues regidores noves, Meritxell Perelló i una veterana de la política municipal en anteriors governs, Rosaura Serra. Per part de Ciudadanos, seurà en el nou ple municipal el candidat del partit, Joan Noguera en haver aconseguit 316 vots.

 

 

Darrera actualització: 14.06.2019 | 10:35