Desactivat l'episodi de contaminació atmosfèrica per partícules

Dilluns, 8 de març de 2021 a les 14:00

L’Àrea Metropolitana de Barcelona desactiva el Protocol d’actuació per episodis d’alta contaminació atmosfèrica per partícules de pols africana.

Durant el dia d’ahir no es va superar la mitjana diària dels nivells de PM10 a cap estació de mesurament integrada a la XVPCA. La previsió a 24 hores indica que la situació meteorològica preveu que no es superi el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d’avui. 

El passat dia 26 de febrer, l’AMB va activar la fase d’avís preventiu per PM10 del seu Protocol d’actuació per episodis ambientals d’elevada contaminació atmosfèrica. Fins el dia 6 de març, es va mantenir la fase d’avís preventiu, que es posa en marxa quan més d’una estació de la XVPCA a l’àrea metropolitana de Barcelona supera el valor de 50 µg/m³ de mitjana diària i la previsió a 24 hores indica una superació del valor llindar diari de 50 µg/m³. 

El 6 de març es va activar la fase d’episodi de contaminació, perquè la mitjana diària dels nivells de PM10 durant els quatre dies anteriors havia estat superior al valor de 50 µg/ m³ en dues estacions o més, i la previsió a 24 hores no indicava una millora en els nivells.

En aquest sentit, l’AMB ha notificat la situació i les diferents fases i ofereix consells i recomanacions a la ciutadania.  També va recomanar als ajuntaments i les empreses que fessin el mateix a les seves obres públiques i les activitats industrials. En l’àmbit de mobilitat, es va recomanar reduir els desplaçaments amb vehicle privat, fer ús de vehicles amb baixes emissions, utilitzar el transport públic i, per a les distàncies més curtes, fer trajectes a peu i amb bicicleta. 

Darrera actualització: 09.03.2021 | 12:20