Desactivat l'episodi de contaminació per partícules

Dimecres, 3 de juliol de 2019 a les 08:00

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va desactivar ahir dimarts l’episodi ambiental per alta contaminació per partícules PM10 que va efectuar dilluns passat a tot el territori, davant la situació de millora i ja que no hi ha risc de superació dels llindars establerts.

D’aquesta manera, es va declarar la finalització de l’episodi ambiental per alta contaminació de l’aire per PM10 i el pas a la fase d’avís preventiu per nivells moderats d’aquest contaminant.

La millora de la situació atmosfèrica també ha comportat donar per finalitzat l’avís preventiu d’episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per nivells elevats de diòxid de nitrogen (NO2) a la conurbació de Barcelona (Àmbit-40). L’NO2 està disminuint a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i actualment ja no supera el valor horari de 160 µg/m3.

La previsió per avui dimecres dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que tampoc se superaran aquests límits.

Les principals superacions d’NO2 es van produir divendres passat, 28 de juny, amb puntes aquella tarda i dissabte. El mateix divendres es va activar l’avís preventiu, que no preveia restriccions de trànsit, donat que, durant els caps de setmana ja es dona una reducció  aproximada d’entre el 25 i el 30% de vehicles en l’àrea afectada. Així doncs la situació feia preveure, com així va ser, una millora de la qualitat de l’aire. Diumenge, amb un trànsit reduït, no es van produir superacions, mentre que dilluns es van registrar valors molt baixos a primera hora. L’avís preventiu es va mantenir activat per precaució, a l’espera de com impactava l’increment del trànsit.

Darrera actualització: 03.07.2019 | 09:02