Donació especial de sang per dilluns vinent

Divendres, 20 de desembre de 2019 a les 12:00

El Banc de Sang i Teixits ha organitzat una donació especial de sang en el municipi per dilluns vinent, 23 de desembre, amb motiu de les festes nadalenques.

Sota el lema “Fes un regal d’amic invisible. Vine a donar sang”, el Banc aprofita aquestes dates perquè tothom pugui mostrar-se solidari i doni el més preuat que té, la seva sang, per tal de donar vida a les persones que ho necessitin. D’aquesta manera, pretén conscienciar de la necessitat de cobrir les reserves de sang dels hospitals durant aquestes dates.

Per això, ha organitzat una festa amb tallers per a tots els infants i xocolatada al Centre Cívic l’Ateneu, de les 17 a les 21 hores.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: ser major d’edat, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú i només cal portar un document identificatiu oficial. Donar sang és totalment indolor i aquesta petita acció pot salvar vides.

Al Banc de Sang i Teixits li calen més de 1.000 donacions de sang al dia per tal de garantir que es cobreixin les necessitats sanitàries necessàries com per exemple, per a intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments o en cas d'accidents greus. Una única donació de sang pot beneficiar a més d'un malalt.

Darrera actualització: 20.12.2019 | 12:41