L’EBM Pota-Roges, model d’escola de natura

Dilluns, 29 de juny de 2020 a les 13:00

L’Escola Bressol Pota-Roges de Cervelló va protagonitzar fa uns dies un reportatge al programa Nex de La Xarxa de televisions locals com a model d’escola de natura.

La metodologia d’aquest tipus d’educació en els primers anys dels infants es basa en propostes per adequar els centres educatius als espais exteriors i naturals i sortir de les instal·lacions interiors de les aules, una necessitat que l’Associació Nacional d’Educació a la Natura (EDNA) proposa que es pugui aplicar a tots els centres i buscar altres espais d’aprenentatge.

El fet de sortir de l’aula i aprofitar els espais exteriors i naturals a l’Escola Pota-Roges no és nou per als nostres petits que ja han tornat al centre un cop recuperada la normalitat. L’escola permet aquest contacte gràcies a les ràtios reduïdes que tenen i a l’atenció personalitzada que reben els nens i nenes, amb els quals es treballen dinàmiques i rutines diferents en l’educació que proporcionen una gran seguretat en l’infant. Amb les reformes fetes recentment al centre, encara s’ha aprofitat més tenir una escola envoltada de muntanya que ha potenciat un espai especial com a zona verda darrere de les aules per incrementar el contacte directe entre els infants i la natura.

Podeu visualitzar el reportatge clicant aquí o al canal Youtube de l’Ajuntament de Cervelló a l’enllaç adjunt.

Darrera actualització: 29.06.2020 | 14:15