L’Institut fa un pilotatge de votació electrònica a les eleccions del consell escolar

Dimecres, 28 de novembre de 2018 a les 13:00

L'Institut de Cervelló posa en marxa avui una prova pilot de votació electrònica en les eleccions dels consells escolars que s’estan celebrant des de dilluns passat fins al divendres vinent, 30 de novembre, a tot Catalunya, en un total de 3.855 centres públics i 703 centres concertats.

Famílies, professorat i personal de l'administració i serveis (PASS) poden votar aquesta setmana en les eleccions per renovar els consells escolars dels centres públics i centres privats sostinguts amb fons públics. A l'Institut de Cervelló la votació electrònica té lloc avui i permet als pares, mares i famílies votar digitalment, des de qualsevol dispositiu mòbil, de forma senzilla i garantint la seguretat a tot el procés. Es pot votar digitalment fins a les 21 hores i de forma presencial al centre de 14 a 14.45 hores i de 19 a 20. 30 hores. El professorat i el PASS van votar ahir i el pròxim divendres ho faran els alumnes presencialment. El cens general compta amb 540 electors i el digital amb 210 persones que han autoritzat les seves dades per poder votar.

Amb motiu d’aquesta iniciativa, aquest matí han visitat el centre el director general de Centres Públics del Departament d’Ensenyament, Josep González-Cambray, i el director de Serveis Territorials del Baix Llobregat, Francesc Ballester, acompanyats de l’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, del director de l’institut, Josep Claret, i de la representant de l’AFA, Montse Solsona.

A través de les eleccions es renovaran els consells escolars dels centres pel que respecta a la meitat dels seus membres: representants del professorat, dels pares i mares o tutors de l'alumnat, de l'alumnat, del personal d'administració i del personal d'atenció educativa. Els nous representats que surtin elegits prendran possessió abans del 21 de desembre.

Darrera actualització: 28.11.2018 | 13:36