M’estimo Cervelló-PSC guanya les Eleccions Municipals

Dilluns, 27 de maig de 2019 a les 10:00

La formació  M’estimo Cervelló-Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés ha estat la força més votada a Cervelló en les Eleccions Municipals celebrades ahir 26 de maig, amb el 41,95% dels vots i 6 regidors.

En segon lloc ha quedat Esquerra Republicana de Catalunya-Sumem Moviment d’Esquerres-Acord Municipal amb el 36,35% i també 6 regidors. El tercer partir més votat ha estat Ciudadanos-Partido de la Ciudadania, amb el 7,07 dels vots i 1 regidor.

La resta de forces que es presentaven a les Eleccions no han aconseguit prou suport dels electors per estar presents en el nou consistori. Podemos i Junts per Catalunya-Cervelló perden els representants que havien tingut fins ara perquè no han arribat al 5% dels vots que calen per aconseguir representació. Cervelló en comú-En comú guanyem i el Partido Popular només aconsegueixen un 2,98% i un 1,99% dels vots respectivament. La correlació de forces municipals passa d’aquesta manera de 5 partits amb representació a només 3.

Amb aquests resultats i respecte a l’any 2015, M’estimo Cervelló-Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés ha sumat més de 700 vots i un regidor més, amb la qual cosa aportarà tres cares noves en el ple municipal, Juan Manuel Sanguino que anava de número 4,  l’exregidora Sílvia Muñoz (número 5)  i Ferran Soriano  (número 6). La formació encapçalada per l’ara alcalde en funcions, José Ignacio Aparicio, es queda a només 21 vots d’obtenir un nou escó, el 7è, que li hauria atorgat la majoria absoluta.

Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya-Sumem Moviment d’Esquerres-Acord Municipal, que pràcticament ha doblat el nombre de vots de fa quatre anys passant de 878 a 1625,  també incrementa les seves files amb dues regidores noves, Meritxell Perelló i una veterana de la política municipal en anteriors governs, Rosaura Serra. Per part de Ciudadanos, seurà en el nou ple municipal el candidat del partit, Joan Noguera en haver aconseguit 316 vots

La participació en la jornada electoral d’ahir va ser del 64,77% amb un total de 4.496 vots emesos d’un cens electoral de 6.945 electors, el que representa un increment de 9,14 punts respecte a les darreres Eleccions Municipals de l’any 2015.

D’acord amb aquests resultats, el nou ajuntament es constituirà en sessió pública el pròxim dissabte 15 de juny de 2019, quan els regidors electes triïn el nou alcalde que governarà Cervelló els pròxims 4 anys.

Podeu consultar les dades amb detall clicant aquí o a l’enllaç del Ministerio del Interior.

Darrera actualització: 27.05.2019 | 10:56