Mesures de prevenció a les escoles pel coronavirus

Dimecres, 11 de març de 2020 a les 13:15

El Departament d’Educació de la Generalitat ha emès un comunicat en relació al coronavirus amb noves mesures de prevenció en els centres escolars amb la finalitat de contribuir a la seva contenció.

El Departament insta a la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin un sol centre es poden mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc.

Les pràctiques en centres sanitaris i sociosanitaris dels alumnes que estan cursant formació professional queden suspeses per tal de facilitar al màxim l’activitat assistencial del personal d’aquests centres. Aquesta suspensió afecta també l’activitat d’alumnes d’ESO i Batxillerat que fan plans de diversificació curricular en hospitals o residències de gent gran, com els projectes singulars, els programes d’aprenentatge i servei o de voluntariat. En aquest sentit, l’Institut de Cervelló suspèn el projecte d’aprenentatge i servei que té en marxa amb entitats, residències de gent gran i escola bressol municipal.

Es mantenen les portes obertes que s’estan duent a terme aquests dies, però es recomana als centres que es reforcin les mesures de prevenció, com ara evitar aglomeracions de persones en espais reduïts i situar les indicacions de prevenció de contagi ben visibles als centres.

Donada la importància de l’acció educativa en relació a les mesures de protecció, s’insta els centres a formar els alumnes en les mesures recomanades pel Departament de Salut.

Darrera actualització: 11.03.2020 | 13:48