Si arriba el foc, estàs preparat?

Dimarts, 12 de juny de 2018 a les 13:00

Sota el lema Si arriba el foc, estàs preparat? ha començat la campanya per fomentar les mesures d’autoprotecció contra els incendis forestals a les urbanitzacions i habitatges aïllats.

Impulsada per la Diputació de Barcelona i la Generalitat, l’Ajuntament de Cervelló col·labora perquè la ciutadania prengui consciència del risc de viure en zones forestals i conegui les mesures d'autoprotecció que es poden dur a terme per minimitzar al màxim els efectes d’un incendi forestal.

Una de les accions prevista és la xerrada informativa de dijous vinent a l’Ateneu per donar a conèixer què cal fer en cas d'incendi, com prevenir i com actuar amb els plans d’evacuació de les nostres urbanitzacions. L’acte comptarà amb la participació de Forestals de la Generalitat, Bombers, Policia Local, ADF i Protecció Civil de Cervelló.

La campanya també fomenta la realització dels corresponents plànols de delimitació de les edificacions, instal·lacions i nuclis de població exposats i la realització el manteniment de les preceptives franges de protecció per poder afrontar els incendis forestals i reduir-ne el risc. Disposar d'aquestes franges és la millor mesura contra els incendis forestals per tal d'evitar tant danys personals com materials en les edificacions.

La Llei d’incendis forestals estableix que en les urbanitzacions i nuclis de població s’han d’implantar mesures de prevenció d’incendis amb condicions tècniques específiques, com són la creació d’una franja perimetral al voltant dels nuclis i un tractament de la vegetació a les parcel·les interiors d’aquests nuclis de població. A Cervelló s’han fet actuacions recents a les urbanitzacions de Granja Gracia, Santa Rosa i Torre Vileta.

 

Darrera actualització: 12.06.2018 | 13:35