Si no voleu propaganda electoral a casa...

Divendres, 29 de març de 2019 a les 11:00

Les persones que no vulguin rebre propaganda electoral a casa poden sol·licitar la seva exclusió de les còpies del cens electoral que es lliuren a les diferents candidatures per fer els enviaments postals.

Aquesta mesura és fruit de la reforma de la Llei Electoral i quan s'aplica l'exclusió és continua, és a dir que té efecte permanent mentre l'elector/a no digui el contrari.

Les sol·licituds que es facin a partir d'ara i fins al 16 d'abril tindran efecte per a les eleccions municipals del 26 de maig i els posteriors comicis que es puguin convocar. Per a les Eleccions Generals del 28 d'abril el termini ja ha finalitzat.

La sol·licitud d'exclusió pot realitzar-se per internet, amb certificat electrònic a la Seu Electrònica de l'INE, i de forma presencial als ajuntaments, oficines consulars i delegacions provincials del cens electoral. Fer el tràmit tan sols dura uns segons, i des d’aquest moment, a la persona que ho demani ja no li arribarà al domicili cap fulletó dels diferents partits polítics que concorrin a unes eleccions.

 

Darrera actualització: 29.03.2019 | 11:55