A dos dies de la revetlla de Sant Joan s’incrementa el risc d’incendis forestals per les altes temperatures que patim aquests dies i la sequera de la vegetació dels boscos. Les autoritats demanen extremar la precaució a l’hora de manipular productes pirotècnics i seguir els consells de seguretat.

Llegeix més: Revetlles amb precaució 2017

Des del dia 1 de juny i fins al 30 de setembre s’ha posat en marxa el Pla d’actuació per prevenir els efectes d’una possible onada de calor sobre la salut (POCS) que impulsa el Departament de Salut (ASPCAT), conjuntament amb el Servei de Meteorològic de Catalunya, i amb la col·laboració d’altres organismes de la Generalitat, entitats municipalistes i entitats socials.

Llegeix més: En marxa el Pla d’actuació per les onades de calor

El municipi de Cervelló ha rebut un diploma per la seva participació en la quarta edició del Let's Clean Up Europe! 2017 que es va celebrar el passat 13 de maig, en el qual s'agraeix la dedicació de les persones que van participar voluntàriament i l'esforç per difondre el missatge que el millor residu és el que no es produeix.
Voleu veure el vídeo amb el resum de les actuacions a tots els municipis?

Llegeix més: Reconeixement per la participació a Let’s clean up Europe!

Avui dilluns 19 de juny de 2017 es procedeix a la finalització de la fase d’avís preventiu de contaminació atmosfèrica per nivells elevats de diòxid de nitrògen (NO2) que es va activar el passat dia 15 de juny, d’acord amb el Protocol d’actuació en cas d’episodis d’alta contaminació per NO2 i PM10, aprovat pel consell metropolità el 31 de gener de 2017.

Llegeix més: Desactivat l’avís preventiu per contaminació

Avui 15 de juny s’ha declarat situació d’avís preventiu d’un episodi de contaminació atmosfèrica per NO2, d’acord amb el Protocol d’actuació en cas d’episodis d’alta contaminació per NO2 i PM10, aprovat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Llegeix més: Avís preventiu per contaminació

Fins al 21 de juny es poden formalitzar les inscripcions per al curs de monitor/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil que organitza l’Ajuntament de Cervelló. El curs, que finalment començarà el dia 26 de juny, està adreçat preferentment a joves del municipi de 18 a 29 anys i que estiguin a l’atur.

Llegeix més: Ampliades les inscripcions per al curs de monitor/a

La piscina municipal exterior de les instal·lacions esportives del complex de Ceraqua s’obrirà al públic dissabte vinent 17 de juny. A partir del 25 de juny es donarà per iniciada la temporada d’estiu amb l’obertura cada dia de la setmana fins al 10 de setembre. Les instal·lacions fan una promoció d’estiu amb matrícula gratuïta pels nous socis.

Llegeix més: Comença la temporada a la piscina d’estiu

El tradicional Festival d’Estiu de música que organitza l’entitat Segle Nou començarà dissabte vinent 17 de juny amb un concert de piano de Mario Miralles a l’església de Santa Maria. Els dos concerts que completaran el cicle es faran al llarg del mes de juliol.

Llegeix més: Segle Nou començarà dissabte el Festival d’Estiu

Cervelló retrà demà dissabte 10 de juny l’homenatge al president Josep Tarradellas i Joan en el 29è aniversari del seu decés i coincidint amb l’any que es commemoren els 40 anys del seu retorn de l’exili. El president és fill predilecte del municipi i es troba enterrat en el panteó familiar del cementiri juntament amb els seus pares, esposa i filla.

Llegeix més: Homenatge al President Tarradellas en l'aniversari de la seva mort

L’oficina del Síndic de Greuges es traslladarà a Cervelló dilluns vinent dia 12 de juny. Membres de l’equip del Síndic atendran en horari de matí a l'Ateneu a totes les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra les administracions i les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.). Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.

Llegeix més: L’equip del Síndic de Greuges visitarà Cervelló

Durant tot aquest mes de juny la Biblioteca de Cervelló ret el seu particular homenatge al president Josep Tarradellas en l’any que es commemoren els 40 anys del seu retorn a Catalunya. El vestíbul acull una exposició fins al dia 30 amb portades dels diaris de l’any 1977 que van recollir la tornada del president del seu exili a França. També s’ha instal·lat un photocall per fer fotografies al costat del president.

Llegeix més: Tarradellas a la Biblioteca

Fins al dia 14 de juny es poden formalitzar les inscripcions per al curs de monitor/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil que organitza l’Ajuntament de Cervelló. El curs, que es farà del 19 de juny al 21 de juliol en horari de tarda, està adreçat preferentment a joves del municipi de 18 a 29 anys i que estiguin a l’atur.

Llegeix més: Curs de monitor/a d’educació en el lleure

L'Ajuntament està organitzant l'arribada dels Focs de Sant Joan al municipi el vespre del dia 23 de juny. Si voleu fer de voluntaris per portar la Flama des de la rotonda de la Palma fins a la rambla Tarradellas, ja us podeu inscriure a l'OAC o enviar un correu electrònic abans del 16 de juny. Els més agosarats podeu anar a recollir el foc a Esplugues de Llobregat en autocar i tornar corrents. Tots els participants rebran una samarreta de regal.

Llegeix més: Vols portar la Flama del Canigó fins a Cervelló?

Cervelló commemora els 40 anys dels moviments feministes al Baix Llobregat amb una jornada dedicada a la salut de les dones que tindrà lloc dijous 1 de juny. L’acte institucional, organitzat conjuntament amb el Consell Comarcal, es farà a la Sala de Plens de l’Ajuntament sota el títol "La salut de les dones en joc" amb diverses ponències d’especialistes de l’àmbit sanitari.

Llegeix més: 40è aniversari de feminismes a la comarca

Avui 31 de maig, Dia Mundial contra el Tabac, l’Ajuntament culmina la Setmana sense fum al municipi. Al llarg del matí s’instal·larà una taula informativa al CAP i es farà el concurs de dibuix infantil i juvenil. A la tarda, la Sala de Plens acollirà una xerrada sobre deshabituació tabàquica i es lliuraran els premis als guanyadors de la campanya per deixar de fumar.

Llegeix més: Dia Mundial contra el Tabac 2017

Amb motiu de la celebració de la Fira de Cervelló els passats 20 i 21 de maig, Esplugues Televisió va fer una cobertura informativa especial de les activitats realitzades al recinte firal, de la qual s'han editat dos programes especials amb diferents entrevistes.

Llegeix més: Programes especials de televisió de la Fira

L’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, protagonitza aquest mes l’entrevista que la pàgina web alcaldes.eu dedica als primers edils dels ajuntaments catalans. Alcaldes.eu és una publicació on-line dedicada a oferir entrevistes i perfils a gestors municipals, un aparador informatiu per compartir experiències i idees entre alcaldes i estar en contacte amb les inquietuds i necessitats del ciutadà.

Llegeix més: Entrevista a l’alcalde al web alcaldes.eu

El Pavelló Xavier Ballber de Cervelló serà l’escenari dissabte vinent dia 27 de maig del Campionat de Karate que ha organitzat el Kiritsu Karate Club amb el suport de les AMPES de l’Escola Santa Maria i de l’institut. Durant la tarda es faran kates en equip, kihon en equip i kates en família.

Llegeix més: Campionat de karate-do

Les persones amants dels escalèxtrics tenen una cita el cap de setmana vinent a Cervelló. El Centre Cívic l'Ateneu acollirà la 2a Trobada que organitza l'entitat Amics Col·leccionistes, i a més es podrà veure una exposició d'aquests cotxes en miniatura. Per poder participar i córrer en el circuit només cal portar un cotxe de casa.

Llegeix més: 2a Trobada d’escalèxtrics

Cervelló celebrarà fins al 31 de maig la Setmana sense fum amb l’objectiu de sensibilitzar la població fumadora per tal que abandoni aquest hàbit tan poc saludable. Els establiments col·laboradors de la campanya canvien les cigarretes per pomes i polseres entre les persones participants. El dia 31, Dia Mundial contra el tabac, es col·locarà una taula informativa al CAP i s’oferirà una xerrada sobre deshabituació a l’Ajuntament.

Llegeix més: Comença la Setmana sense fum

Cervelló es prepara per acollir aquest cap de setmana vinent, dies 20 i 21 de maig, la 19a edició de la Fira dedicada al comerç, l’empresa i les entitats que aplegarà uns 100 expositors del municipi, de localitats veïnes i d’arreu de Catalunya.

Llegeix més: Ultimant els preparatius de la Fira de Cervelló

Cervelló celebra dimecres vinent 17 de maig el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia i en defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. La plaça de l’Ajuntament acollirà a la tarda una concentració i la lectura del manifest commemoratiu a càrrec del col·lectiu Violeta.

Llegeix més: Cervelló contra la LGTBI-fòbia

La Fira s’inaugurarà dissabte dia 20 de maig al matí i durant tot el cap de setmana oferirà un ampli ventall d’activitats culturals, esportives i de lleure organitzades per les entitats locals. Enguany es torna a presentar la Fira del Vi per segon cop, on el públic podrà tastar diferents tipus de vins.

Llegeix més: Programa d’activitats de la Fira

El cap de setmana vinent del 20 i 21 de maig torna la Fira de Cervelló als carrers del municipi. Aquest espai de trobada de comerços, empreses i entitats ofereix l’oportunitat de compartir els seus millors productes i serveis amb la ciutadania per esdevenir l’aparador d’allò que es fa i es ven a la localitat.

Llegeix més: Torna la Fira de Cervelló

Ja podeu consultar el calendari fiscal de l'any 2017 amb els periodes de pagament dels impostos i de les taxes locals.

Llegeix més: Calendari fiscal 2017

Cervelló estarà present diumenge vinent 14 de maig a l’acte final de la campanya Tenim Drets, Teixim Llibertats dins del programa metropolità Els Drets Humans des del Món local que se celebrarà a Barcelona. L’Ajuntament ha organitzat una sortida en autocar per les persones que vulguin assistir-hi.

Llegeix més: Teixim els Drets de la Mediterrània de les persones refugiades

Amb motiu de l’Aplec de Sant Ponç que se celebrarà el pròxim diumenge 14 de maig, l’Ajuntament amb la col·laboració del Grup de Recerca i de Gaudim Cervelló ha organitzat una caminada per anar fins al monestir des de Cervelló, amb la possibilitat de poder tornar en autocar al migdia o a la tarda, per la qual cosa cal inscripció prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Llegeix més: Caminada a Sant Ponç

Cervelló participa a la campanya d’enguany de Let's Clean Up Europe, una acció comú a tota Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura. L’objectiu és promoure la recollida de residus que es vessen il·legalment als boscos, platges, rius, etc. Al municipi la convocatòria es farà el pròxim dissabte 13 de maig al matí a la plaça de l’Ajuntament per netejar la riera. El consistori proporcionarà el material necessari per a la neteja i la retirada de les deixalles, així com l’esmorzar per a les persones participants.

Llegeix més: Let's Clean Up Cervelló

L’artista Toni Cumella porta una mostra de la seva obra al Centre Cívic l’Ateneu de Cervelló del 5 al 12 de maig. L’exposició Ceràmica a l’arquitectura explica la seva trajectòria com artesà i mostra algunes de les peces de ceràmica esmaltada que han sortit del seu taller, en una activitat professional que ell mateix defineix com d’artesania avançada.

Llegeix més: Una mostra de la ceràmica de Toni Cumella arriba a Cervelló

Diumenge vinent 7 de maig, amb motiu de la celebració dels Tres Tombs a Cervelló, es veurà afectat el trànsit en algunes vies del municipi. El carrer Major romandrà tancat al trànsit des del carrer Riera fins al carrer Vidriers, entre les 11 i les 14 hores. Tanmateix, quedarà prohibit l’estacionament al carrer Major, entre la rambla Josep Tarradellas i el carrer Vidriers. Es podrà estacionar amb normalitat a la resta del carrer Major. A més, la rambla Josep Tarradellas romandrà tancada al trànsit i restarà prohibit l’estacionament, entre les 9 i les 15 hores.

Llegeix més: Afectació al trànsit pels Tres Tombs

Amb una xerrada informativa coincidint amb el Dia mundial de l’asma, avui dimarts 2 de maig comencen les activitats del Maig, mes de la salut. L'Ajuntament ha organitzat un conjunt d'actes centrats en la promoció de la salut i els hàbits saludables al llarg del mes i fins a finals de juny. El programa contempla diverses xerrades informatives, tallers de sensibilització i els actes de la Setmana sense fum amb motiu del Dia mundial contra el tabac.

Llegeix més: Maig, mes de la salut a Cervelló

Cervelló recupera la tradició dels Tres Tombs el cap de setmana vinent. Diumenge 7 de maig els carrers del municipi tornaran a veure la desfilada de cavalls, carros i carruatges organitzada enguany per l'entitat Grup Eqüestre Cervelló amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Llegeix més: Tornen els Tres Tombs

Amb motiu de la festivitat de Sant Jordi el pròxim 23 d’abril, l’Ajuntament de Cervelló enllesteix el programa d’actes que començarà a escalfar motors el dia 19 amb la taula d’intercanvi de llibres que organitza la Biblioteca municipal. El cap de setmana coincidirà amb els actes d’aniversari de l’Esplai el Raconet i de la colla de diables els Encaputxats diabòlics.

Llegeix més: Tot esperant Sant Jordi

El Pavelló Xavier Ballber de Cervelló acollirà el pròxim dijous 20 d’abril una exhibició de l’equip mundial infantil de kuksoolwon arribat des de Corea. L’exhibició, que es farà per primera vegada a Catalunya, serà un petit avançament del 12è Torneig internacional d’aquestes arts marcials que se celebrarà el dia 23 d’abril a Sant Feliu de Llobregat.

Llegeix més: Cervelló, amb el Torneig Internacional de kuksoolwon

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament organitza una mostra de punts de llibre amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, amb dibuixos inèdits i originals de les persones que vulguin participar. Les creacions, que es poden lliurar a l’OAC fins al dia 20 d’abril, s’exposaran a la Fira de Sant Jordi que es farà a la rambla Tarradellas el pròxim 23 d’abril.

Llegeix més: Sant Jordi, en punts de llibre

Amb motiu de les vacances de Setmana Santa, alguns equipaments i serveis municipals modifiquen els horaris d’atenció al públic. L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament obrirà de dilluns a dijous de 8 a 14 hores i tancarà Dijous Sant a la tarda. L’Oficina de Gestió Tributària de la Diputació (Recaptació) romandrà tancada Dijous Sant tot el dia. La Biblioteca municipal tancarà les seves portes del 13 al 17 d’abril, ambdós inclosos.

Llegeix més: Horaris de Setmana Santa

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa, apunta’t al Voluntariat per la Llengua! A Cervelló.
Voluntariat per la Llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Llegeix més: Voluntariat per la Llengua a Cervelló

Per segon any consecutiu, els caps de setmana del mes d’abril, les famílies amb infants trobaran al Baix Llobregat propostes turístiques, gastronòmiques, culturals i d’oci especialment pensades per a elles i amb importants descomptes. A Cervelló participen diversos restaurants que ofereixen descomptes en els seus serveis.

Llegeix més: Torna el Supermes, l'abril més familiar al Baix Llobregat!

L’Ajuntament de Cervelló ha iniciat els tràmits administratius per aprovar el projecte de reparcel·lació de la urbanització Can Paulet i poder dotar així a la urbanització de la consideració de sòl urbà.

Llegeix més: Projecte de reparcel·lació de Can Paulet

Cervelló s’afegeix a l’Hora del Planeta amb el gest simbòlic d’apagar la llum durant una hora com a mostra de lluita contra el canvi climàtic. Dissabte vinent 25 de març de 20.30 a 21.30 hores el Castell, la Biblioteca municipal i la façana de l’Ajuntament romandran a les fosques per donar un missatge de compromís, responsabilitat social i ambiental a tota la població.

Llegeix més: Cervelló amb l’Hora del Planeta

La Biblioteca, amb la col·laboració de Gaudim Cervelló i del Grup de Recerca, organitza una caminada popular per veure els camps de cirerers en plena floració diumenge vinent 26 de març. A més de gaudir d’aquest espectacle de la natura, s’apadrinaran dues fonts, es visitaran les ruïnes del Maset del Pi i es podrà accedir al pati de la masia de Can Riera.

Llegeix més: Vine a gaudir dels cirerers en flor!

Cervelló participa en el projecte de creació d’una Antena de la Cooperativa d'Activitats i Emprenedoria (CAE) Calidoscoop que impulsa el Consell Comarcal del Baix Llobregat amb una trentena d’ajuntaments de la comarca. La iniciativa s’adreça a persones emprenedores que vulguin formar part d'un projecte empresarial col·lectiu.

Llegeix més: Cervelló, al projecte de la Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria Calidoscoop

La Biblioteca ofereix avui divendres 17 de març una doble presentació de caràcter històric. Per una banda, la xerrada que impartirà Xavier Depares sota el títol "El naixement del poblament de Cervelló a l'edat mitjana”, que ens traslladarà uns quants segles enrere per conèixer com era la vida dels primers habitants de Cervelló. I posteriorment, l’escriptor Ramon Soler presentarà el seu llibre Peguera, l’ànima d’un poble, on descriu l’ambient i el poblament d’una colònia industrial catalana durant la primera meitat del segle XX.

Llegeix més: Doble lliçó d’història a la Biblioteca

Avui 15 de març es commemora el Dia Mundial del Consumidor. La Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona, ha proposat per enguany com a lema unitari una campanya de comunicació conjunta per a tots els ens locals sobre les clàusules terra dels préstecs hipotecaris.

Llegeix més: Els serveis públics de consum al teu costat

L’Ajuntament de Cervelló s’afegeix avui 8 de març a l’aturada contra les violències masclistes i les desigualtats de gènere amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La convocatòria, promoguda per diversos col·lectius feministes, crida a les dones a donar suport a una aturada en les feines, el consum i les tasques de cuidadora a escala internacional com a protesta per defensar unes condicions de treballs dignes i igualitàries per les dones i el reconeixement dels seus drets. A Cervelló la protesta es farà de les 13 a les 13.10 hores a la porta del consistori i és oberta a tota la ciutadania.

Llegeix més: Aturada de les dones pel 8 de març

Fins al dia 11 de març Cervelló celebra la setmana dedicada a les dones del municipi amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Concursos, xerrades, exposicions i tallers, entre d’altres, configuren el programa d’activitats que culminaran amb el tradicional Sopar de les dones al Centre Cívic l’Ateneu.

Llegeix més: Setmana de la Dona 2017

Entre el 7 de març i el 25 d'abril, els centres educatius de Cervelló faran diverses jornades de portes obertes per tal que les famílies i els futurs alumnes puguin conèixer les diferents instal·lacions que conformen l’oferta educativa del municipi, des d’infantil fins a secundària, de cara al pròxim curs escolar.

Llegeix més: Portes obertes als centres educatius

Un total de 12 comparses s'han inscrit enguany al Carnaval de Cervelló de dissabte 4 de març, de les quals 5 són locals i 7 de fora del municipi, concretament de Sant Feliu de Llobregat, Pallejà, Vallirana i Montcada i Reixach. Seran, per tant, gairebé 400 persones desfilant a la rua amb carrosses, més les persones que es disfressin en petits grups o a títol individual. La rua sortirà a les 19 hores del carrer Vidriers i acabarà al Pavelló Xavier Ballber amb la desfilada de les comparses, el lliurament de premis i ball amb espectacle Crazy Party a partir de les 23.30 hores.

Llegeix més: A punt per al Carnaval 2017!

El Departament d’Igualtat de l’Ajuntament ha organitzat el concurs Manifest per a la zero discriminació envers les dones per recollir textos que expressin el rebuig a la discriminació, dins dels actes de la Setmana de la Dona amb motiu del 8 de març. Poden participar totes les persones que ho desitgin fent la inscripció a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania fins al 24 de febrer.

Llegeix més: Obertes les inscripcions al concurs Manifest per a la zero discriminació

Cervelló escalfa motors per celebrar de nou la festa més esbojarrada de l’any. Primer serà el torn dels més petits el dia 25 de febrer, amb desfilada i festa a l’Ateneu. I el Carnaval per a tothom amb la gran rua de les comparses arribarà el 4 de març, les inscripcions del qual ja són obertes.


Llegeix més: Carnaval 2017