La Comissió de l'Any Tarradellas, les entitats participants i l'Ajuntament de Cervelló han consensuat un manifest que es llegirà a tots els actes programats fins al dia 23 d'octubre.

Llegeix més: Manifest de la Comissió de l’Any Tarradellas, entitats i Ajuntament de Cervelló sobre les detencions d’ahir 16 d’octubre

Avui dilluns 16 d'octubre comença el període de comunicació de crema que han de fer les persones que tinguin previst fer foc en els terrenys forestals de Catalunya i a la franja de 500 metres que els envolta.

Llegeix més: Avui 16 d'octubre comença el període de comunicació de crema

El municipi enllesteix els preparatius per iniciar el pròxim dilluns els actes per recordar el retorn del President Josep Tarradellas del seu exili a França fa 40 anys.

Llegeix més: Any Tarradellas del 16 al 23 d’octubre

La Biblioteca de Cervelló acollirà avui dimarts 10 d'octubre una xerrada informativa sobre les parelles lingüístiques que organitza el Servei Local de Català. L’activitat s’afegeix a l’exposició sobre els 10 anys del Voluntariat per la Llengua que es pot visitar fins a final de mes.

Llegeix més: Xerrada i exposició sobre llengua catalana

Les citacions previstes pel pròxim 30 d'octubre de 2017 per fer els tràmits de renovació, modificacions, o altes de DNI a l’Ajuntament de Cervelló queden suspeses, segons informe de la Policia Nacional, fins a nou avís. Si necessiteu fer qualsevol d'aquests tràmits esmentats, podeu adreçar-vos a la pàgina web següent: https://www.citapreviadnie.es/, i demanar hora per a la comissaria de la policia nacional que més us interessi.

Llegeix més: Suspeses les citacions del 30 d’octubre per fer el DNI

Davant la situació excepcional que estem vivint aquests dies arran dels fets de l’1 d’octubre, queda posposada la celebració de la Cursa Solidària i de la Fira de Cooperació previstes per al pròxim diumenge 8 d’octubre, segons han decidit els organitzadors dels dos esdeveniments. La nova data es comunicarà tan bon punt es concreti per part de les entitats implicades.

Llegeix més: Posposada la Cursa Solidària

L’Ajuntament de Cervelló s'adhereix a la convocatòria de vaga general convocada per avui dimarts, dia 3 d’octubre, per la Taula per la Democràcia, com a mostra de condemna per l'actuació policial desproporcionada i la violència exercida contra ciutadans i ciutadanes aquest passat diumenge 1 d'octubre.

Llegeix més: L'Ajuntament s’adhereix a l’aturada general, suspèn l'activitat municipal a causa de la situació d'excepcionalitat i estableix serveis mínims.

Reunit el Govern Municipal, format per PSC – M’estimo Cervelló i CiU, amb motiu de la jornada de l’1 d’octubre:

Llegeix més: Comunicat del Govern Municipal de Cervelló sobre l'1 d'octubre de 2017

La Cursa Solidària se celebrarà enguany el pròxim diumenge 8 d'octubre en la que ja és la seva 6a edició. Les inscripcions es poden formalitzar als centres educatius i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Cervelló.

Llegeix més: Comencen les inscripcions de la Cursa Solidària 2017

Des d'avui dilluns 18 de setembre es pot visitar a la Biblioteca l'exposició "Lidera el teu consum. Ciutadà actiu, consumidor responsable" organitzada per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'OMIC.

Llegeix més: Exposició sobre consum responsable a la Biblioteca

Segons informa l'organització queda suspès l'acte de nomenament i lliurament d'obsequis als guanyadors del concurs literari dels infants de les escoles de Cervelló, previst pel diumenge 17 de setembre.

Llegeix més: Suspès l'acte de lliurament d’obsequis del concurs literari dels escolars

Per causes organitzatives es posposen els tallers artístics programats pels dies 15 i 16 de setembre.


Llegeix més: Es posposen els tallers artístics

L’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, va signar ahir dijous 14 de setembre un conveni marc amb el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya per fomentar la realització d'accions conjuntes en els projectes estratègics del municipi.

Llegeix més: Signat el conveni amb la UPC per fomentar projectes estratègics

Per qüestions de caràcter organitzatiu i de gestió d’alguns assumptes previstos a l’ordre del dia, el Ple ordinari de l’Ajuntament de Cervelló corresponent al mes de setembre no es durà a terme el pròxim dia 21 de setembre i queda ajornat una setmana. La nova data de la convocatòria és dijous 28 de setembre, a les 20 hores.

Llegeix més: Ajornat el Ple ordinari municipal del mes de setembre

Ja es poden formalitzar les inscripcions per als nous Cursos de Català per a Adults que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística amb el suport del Servei Local de Català de l’Ajuntament.

Llegeix més: Nous cursos de català 2017-2018

Prop de 1000 alumnes d’educació infantil, primària i secundària han començat avui 12 de setembre el nou curs escolar en els centres educatius de Cervelló.

Llegeix més: Comença el curs escolar 2017-2018

Vols aprendre a "customitzar" el teu skate, snowboard, bicicleta o patinet? T’agradaria conèixer els trucs de maquillatge clàssic i d’efectes especials? Doncs ja pots inscriure’t als tallers gratuïts que ha organitzat l’Ajuntament en dues sessions, els dies 15 i 16 de setembre a la tarda, a l’Ateneu.

Llegeix més: Tallers artístics pel cap de setmana

Cervelló celebrarà la Festa en honor a la seva patrona, Santa Maria, del 15 al 19 de setembre. L'acte més destacat serà el tradicional Aplec als voltants de l'església romànica de diumenge dia 17.

Llegeix més: Arriba la Festa de Santa Maria

L’Ajuntament de Cervelló sol·licitarà una subvenció al Servei d’Ocupació de Catalunya per a la contractació en pràctiques de joves de 16 a 29 anys a través del Sistema de Garantia Juvenil.

Llegeix més: L'Ajuntament aposta per la contractació juvenil

Cervelló celebrarà la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional amb els parlaments dels grups polítics municipals el pròxim dilluns 11 de setembre al migdia a la plaça que porta el mateix nom.

Llegeix més: Onze de Setembre a Cervelló

El Ple de l’Ajuntament de Cervelló del passat 20 de juliol va aprovar les festes locals de l’any 2018. Al municipi seran festius els dies 3 d’agost, festivitat de Sant Esteve, i el 19 de setembre, coincidint amb el dia de Santa Maria de Cervelló.

Llegeix més: Festes locals de l’any 2018

Després del parèntesi del mes d’agost, el pròxim dilluns 4 de setembre es reprèn el servei d’informació, atenció i assessorament sobre les clàusules abusives de les entitats bancàries que ofereix l’Oficina Municipal de Consum de l’Ajuntament de Cervelló.

Llegeix més: L’OMIC reprèn l’assessorament sobre clàusules abusives

Aquesta tarda les Comunitats Musulmanes de Cervelló i Vallirana han protagonitzat una marxa de Vallirana a Cervelló com a acte de protesta contra el terrorisme, que ha finalitzat amb la lectura d’un manifest a la Plaça de l’Ajuntament.

Llegeix més: Musulmans contra el terrorisme “Tots units contra el terrorisme”

Avui, divendres dia 25 d'agost, a les 18.30 h de la tarda, tindrà lloc una marxa de Vallirana a Cervelló amb el lema "Tots units contra el terrorisme", que finalitzarà a la plaça de l'Ajuntament amb la lectura d'un manifest.

Llegeix més: Musulmans contra el terrorisme

Llegeix més: Carta del representant de la comunitat musulmana a Cervelló

L'Ajuntament de Cervelló condemna enèrgicament l'atemptat terrorista succeït ahir a la tarda a les Rambles de Barcelona. També vol donar el seu suport i mostrar la seva total repulsa pels actes de terror d’ahir a la nit al municipi de Cambrils.

Llegeix més: Condol i solidaritat amb les víctimes de l'atemptat de Barcelona

A partir d’aquesta setmana es realitzaran obres de millora al Parc de la Timba i al carrer de la Pau.

Llegeix més: AVÍS MUNICIPAL: Obres de millora al Parc de la Timba i al carrer de la Pau

L'Ajuntament de Cervelló sotmet a consulta pública prèvia l'aprovació de diversos projectes d'aprovació d'ordenances i de reglaments reguladors, tal com es va aprovar en el ple ordinari celebrat el passat 20 de juliol.

Llegeix més: L'aprovació d'ordenances i reglaments municipals, a consulta pública

El gospel també estarà present a la Festa Major de Cervelló. El cor Blackiblanc, dirigit per Gunars Kalnins, oferirà un concert dissabte vinent dia 29 de juliol a les 20 hores al carrer Major, davant de l’Ajuntament.

Llegeix més: Cor de gospel el vespre de dissabte de Festa Major

La gran festa aquàtica de la Festa Major arribarà diumenge 30 de juliol al matí. La Big Splash oferirà un gran tobogan urbà, festa de l’escuma i la gimcana "Humor amarillo" al carrer Resclosa. Es poden fer grups de 5 0 6 persones de totes les edats i les inscripcions per participar-hi són gratuïtes a l’Ajuntament o a través de les xarxes socials dels organitzadors.

Llegeix més: Arriba la Big Splash per gaudir de l’aigua diumenge vinent

La Tour Big Friday torna a Cervelló per la Festa Major. La nit de divendres 28 de juliol a dissabte 29, el carrer Joventut acollirà la gran festa musical adreçada especialment al públic jove, tot i que és oberta a totes les edats.

Llegeix més: La Tour Big Friday de nou per la Festa Major

L'Ajuntament de Cervelló s'ha adherit a la campanya impulsada per l'Institut Català d'Oncologia (ICO) per detectar de manera precoç el càncer colorectal i incrementar d'aquesta manera les possibilitats de fer front a la malaltia amb garanties. Els veïns i veïnes de la ciutat d'edats compreses entre els 50 i els 69 anys poden sotmetre's a una prova gratuïta i indolora per saber si pateixen aquesta malaltia.

Llegeix més: Campanya de detecció precoç del càncer colorectal

Ja són obertes les inscripcions per a participar en el Concurs de truites del dia 29 de juliol que organitza l’Associació de Dones i l’Ajuntament de Cervelló per la Festa Major. Per participar cal emplenar el formulari i presentar-ho a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania o enviar-ho per correu electrònic.

Llegeix més: Inscripcions al Concurs de truites de la Festa Major 2017

El Club de Petanca de Cervelló ha organitzat el tradicional campionat per tripletes amb motiu de la Festa Major. Dissabte vinent, 22 de juliol, les pistes de petanca acolliran les diferents partides a partir de les 17 hores amb premis per als guanyadors i obsequis per a totes les persones participants.

Llegeix més: Campionat de petanca Festa Major 2017

El cap de setmana previ a la Festa Major es tornarà a instal·lar la Taverna organitzada per l’entitat Som-hi-li al parc de la Timba, des de divendres 21 de juliol a les 18 hores fins al diumenge 23 a la mitjanit.

Llegeix més: Torna la Taverna a la Timba del 21 al 23 de juliol

Una trentena d’actes conformen el programa de la Festa Major de Cervelló d’enguany que tindrà lloc del 28 de juliol al 3 d’agost. En la seva organització han participat gairebé 20 entitats locals de caràcter social, esportiu i cultural que faran possible una festa molt participativa i amb activitats per a tots els gustos i edats.

Llegeix més: S’acosta la Festa Major 2017

Amb motiu del Correfoc previ a la Festa Major, el dia 22 de juliol el carrer Major romandrà tancat a la circulació des de les 21.30 fins a les 24 hores. Es prohibeix l’estacionament de vehicles al carrer Major, des de l’església fins als carrers Sant Esteve, Mestre Puignau, Mestra Adela Cardona i la Resclosa. El Correfoc sortirà des de l’església i acabarà al carrer la Pau.

Llegeix més: Informació sobre el Correfoc de Festa Major 2017

Cervelló escalfa motors per celebrar la Festa Major del 28 de juliol al 3 d'agost. La setmana prèvia ja hi ha programats actes lúdics i cultuals per a totes les edats.

Llegeix més: Abans de la Festa Major...

El tradicional Festival d’Estiu de música que organitza l’entitat Segle Nou finalitzarà dissabte vinent 15 de juliol amb un concert de música medieval del grup Alegransa a l’església de Santa Maria.

Llegeix més: Alegransa tancarà dissabte el Festival d’Estiu de Segle Nou

El Teatrí, la Companyia Jomeloguisjomelo.com i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cervelló han organitzat una activitat de contacontes per a la Festa Major, on tothom pot ser el protagonista i convertir-se en rondallaire. Si t’agrada el món dels contes i vols participar en la iniciativa pots formar part de l’espectacle previst pel dia 29 de juliol al Parc de la Timba.

Llegeix més: Els contes per Festa Major s’expliquen molt millor!

La segona cita de l’"Explica’m un conte al bosc" d’enguany serà divendres vinent 14 de juliol a les 22 hores a l’església de Santa Maria. En Moi Aznar i el Quintet Quatre+1 ens faran la seva particular adaptació del conte En Pere i el llop. Qui hi desitgi pot emportar-se la carmanyola i sopar abans en aquest entorn incomparable.


Llegeix més: Explica’m un conte a l’església de Santa Maria

La 3a edició del Cervetapes i la Shopping Night arribarà el cap de setmana vinent a Cervelló. Des de divendres 14 fins al diumenge 16 de juliol es podrà gaudir de l’oferta gastronòmica dels bars i restaurants que s’han adherit a la iniciativa oferint tapa i canya al preu de 2,5 euros.

Llegeix més: Arriba el Cervetapes i la Shopping Night 2017

L’incendi que s’ha iniciat aquest matí sobre un quart de 12 a l’empresa Química Fácil del Parc Empresarial de Cervelló dedicada als productes de neteja i higiene es troba controlat i pràcticament extingit.

Llegeix més: Pràcticament extingit l’incendi d’aquest matí a l’empresa Química Fácil de Cervelló

Del 9 al 29 de juliol arriba la tercera edició del cicle "Explica’m un conte al bosc" organitzat per jomeloguisjomelo.com i el Teatrí, una sèrie de conta contes que tenen com a escenari l’entorn natural del municipi. La primera cita és diumenge vinent 9 de juliol amb la Companyia Fes-t’ho com vulguis que portarà "Un circ de contes" a la Font de l’Hort de Can Pi. I per berenar, pa amb xocolata pels assistents.

Llegeix més: Explica’m un conte al bosc

Ceraqua dóna la benvinguda a l’estiu amb una gran Pool party que se celebrarà divendres vinent 7 de juliol al vespre. Una masterclass de zumba, bany nocturn, música i menjar amb food trucks són les propostes per gaudir d’una nit de festa en remull on només cal anar vestit de blanc i amb moltes ganes de passar-ho bé.

Llegeix més: Pool party a Ceraqua

Fins al dia 21 de juliol es poden fer les reserves de taules i cadires per alguns dels actes de la Festa Major que se celebrarà del 28 al 30 de juliol. A l’Ateneu es tramiten les reserves del Sopar de germanor del 29 de juliol i del concert i Ball de gala del dia 30. I al Casal de la Gent Gran, pel Ball dels seixantins del 26 de juliol.

Llegeix més: Reserva de taules per a la Festa Major

Des d'ahir dilluns i durant tota aquesta setmana es poden formalitzar les inscripcions per a participar en el Gran Joc de la Pastanaga que es tornarà a celebrar durant la pròxima Festa Major.

Llegeix més: Torna el Gran Joc de la Pastanaga!

L’escultora i gravadora Neus Colet porta la seva obra a Cervelló del 30 de juny al 7 de juliol. L’exposició "Gravat a l’escultura", organitzada per Segle Nou, s’inaugurarà divendres vinent a la Sala Polivalent del Centre Cívic l’Ateneu.

Llegeix més: L’obra de l’escultora Neus Colet, a l’Ateneu

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament convida a tot el jovent que enguany fa 18 anys a la festa de celebració de la majoria d’edat que s’ha organitzat el divendres 30 de juny a les instal·lacions de Ceraqua.

Llegeix més: Festa dels 18 anys

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ demà 28 de juny, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament ha organitzat l’acte institucional a les 12 del migdia amb la lectura del manifest.

Llegeix més: Cervelló amb el col·lectiu LGTBI+