A partir d’aquesta setmana es realitzaran obres de millora al Parc de la Timba i al carrer de la Pau.

Llegeix més: AVÍS MUNICIPAL: Obres de millora al Parc de la Timba i al carrer de la Pau

L'Ajuntament de Cervelló sotmet a consulta pública prèvia l'aprovació de diversos projectes d'aprovació d'ordenances i de reglaments reguladors, tal com es va aprovar en el ple ordinari celebrat el passat 20 de juliol.

Llegeix més: L'aprovació d'ordenances i reglaments municipals, a consulta pública

El gospel també estarà present a la Festa Major de Cervelló. El cor Blackiblanc, dirigit per Gunars Kalnins, oferirà un concert dissabte vinent dia 29 de juliol a les 20 hores al carrer Major, davant de l’Ajuntament.

Llegeix més: Cor de gospel el vespre de dissabte de Festa Major

La gran festa aquàtica de la Festa Major arribarà diumenge 30 de juliol al matí. La Big Splash oferirà un gran tobogan urbà, festa de l’escuma i la gimcana "Humor amarillo" al carrer Resclosa. Es poden fer grups de 5 0 6 persones de totes les edats i les inscripcions per participar-hi són gratuïtes a l’Ajuntament o a través de les xarxes socials dels organitzadors.

Llegeix més: Arriba la Big Splash per gaudir de l’aigua diumenge vinent

La Tour Big Friday torna a Cervelló per la Festa Major. La nit de divendres 28 de juliol a dissabte 29, el carrer Joventut acollirà la gran festa musical adreçada especialment al públic jove, tot i que és oberta a totes les edats.

Llegeix més: La Tour Big Friday de nou per la Festa Major

L'Ajuntament de Cervelló s'ha adherit a la campanya impulsada per l'Institut Català d'Oncologia (ICO) per detectar de manera precoç el càncer colorectal i incrementar d'aquesta manera les possibilitats de fer front a la malaltia amb garanties. Els veïns i veïnes de la ciutat d'edats compreses entre els 50 i els 69 anys poden sotmetre's a una prova gratuïta i indolora per saber si pateixen aquesta malaltia.

Llegeix més: Campanya de detecció precoç del càncer colorectal

Ja són obertes les inscripcions per a participar en el Concurs de truites del dia 29 de juliol que organitza l’Associació de Dones i l’Ajuntament de Cervelló per la Festa Major. Per participar cal emplenar el formulari i presentar-ho a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania o enviar-ho per correu electrònic.

Llegeix més: Inscripcions al Concurs de truites de la Festa Major 2017

El Club de Petanca de Cervelló ha organitzat el tradicional campionat per tripletes amb motiu de la Festa Major. Dissabte vinent, 22 de juliol, les pistes de petanca acolliran les diferents partides a partir de les 17 hores amb premis per als guanyadors i obsequis per a totes les persones participants.

Llegeix més: Campionat de petanca Festa Major 2017

El cap de setmana previ a la Festa Major es tornarà a instal·lar la Taverna organitzada per l’entitat Som-hi-li al parc de la Timba, des de divendres 21 de juliol a les 18 hores fins al diumenge 23 a la mitjanit.

Llegeix més: Torna la Taverna a la Timba del 21 al 23 de juliol

Una trentena d’actes conformen el programa de la Festa Major de Cervelló d’enguany que tindrà lloc del 28 de juliol al 3 d’agost. En la seva organització han participat gairebé 20 entitats locals de caràcter social, esportiu i cultural que faran possible una festa molt participativa i amb activitats per a tots els gustos i edats.

Llegeix més: S’acosta la Festa Major 2017

Amb motiu del Correfoc previ a la Festa Major, el dia 22 de juliol el carrer Major romandrà tancat a la circulació des de les 21.30 fins a les 24 hores. Es prohibeix l’estacionament de vehicles al carrer Major, des de l’església fins als carrers Sant Esteve, Mestre Puignau, Mestra Adela Cardona i la Resclosa. El Correfoc sortirà des de l’església i acabarà al carrer la Pau.

Llegeix més: Informació sobre el Correfoc de Festa Major 2017

Cervelló escalfa motors per celebrar la Festa Major del 28 de juliol al 3 d'agost. La setmana prèvia ja hi ha programats actes lúdics i cultuals per a totes les edats.

Llegeix més: Abans de la Festa Major...

El tradicional Festival d’Estiu de música que organitza l’entitat Segle Nou finalitzarà dissabte vinent 15 de juliol amb un concert de música medieval del grup Alegransa a l’església de Santa Maria.

Llegeix més: Alegransa tancarà dissabte el Festival d’Estiu de Segle Nou

El Teatrí, la Companyia Jomeloguisjomelo.com i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cervelló han organitzat una activitat de contacontes per a la Festa Major, on tothom pot ser el protagonista i convertir-se en rondallaire. Si t’agrada el món dels contes i vols participar en la iniciativa pots formar part de l’espectacle previst pel dia 29 de juliol al Parc de la Timba.

Llegeix més: Els contes per Festa Major s’expliquen molt millor!

La segona cita de l’"Explica’m un conte al bosc" d’enguany serà divendres vinent 14 de juliol a les 22 hores a l’església de Santa Maria. En Moi Aznar i el Quintet Quatre+1 ens faran la seva particular adaptació del conte En Pere i el llop. Qui hi desitgi pot emportar-se la carmanyola i sopar abans en aquest entorn incomparable.


Llegeix més: Explica’m un conte a l’església de Santa Maria

La 3a edició del Cervetapes i la Shopping Night arribarà el cap de setmana vinent a Cervelló. Des de divendres 14 fins al diumenge 16 de juliol es podrà gaudir de l’oferta gastronòmica dels bars i restaurants que s’han adherit a la iniciativa oferint tapa i canya al preu de 2,5 euros.

Llegeix més: Arriba el Cervetapes i la Shopping Night 2017

L’incendi que s’ha iniciat aquest matí sobre un quart de 12 a l’empresa Química Fácil del Parc Empresarial de Cervelló dedicada als productes de neteja i higiene es troba controlat i pràcticament extingit.

Llegeix més: Pràcticament extingit l’incendi d’aquest matí a l’empresa Química Fácil de Cervelló

Del 9 al 29 de juliol arriba la tercera edició del cicle "Explica’m un conte al bosc" organitzat per jomeloguisjomelo.com i el Teatrí, una sèrie de conta contes que tenen com a escenari l’entorn natural del municipi. La primera cita és diumenge vinent 9 de juliol amb la Companyia Fes-t’ho com vulguis que portarà "Un circ de contes" a la Font de l’Hort de Can Pi. I per berenar, pa amb xocolata pels assistents.

Llegeix més: Explica’m un conte al bosc

Ceraqua dóna la benvinguda a l’estiu amb una gran Pool party que se celebrarà divendres vinent 7 de juliol al vespre. Una masterclass de zumba, bany nocturn, música i menjar amb food trucks són les propostes per gaudir d’una nit de festa en remull on només cal anar vestit de blanc i amb moltes ganes de passar-ho bé.

Llegeix més: Pool party a Ceraqua

Fins al dia 21 de juliol es poden fer les reserves de taules i cadires per alguns dels actes de la Festa Major que se celebrarà del 28 al 30 de juliol. A l’Ateneu es tramiten les reserves del Sopar de germanor del 29 de juliol i del concert i Ball de gala del dia 30. I al Casal de la Gent Gran, pel Ball dels seixantins del 26 de juliol.

Llegeix més: Reserva de taules per a la Festa Major

Des d'ahir dilluns i durant tota aquesta setmana es poden formalitzar les inscripcions per a participar en el Gran Joc de la Pastanaga que es tornarà a celebrar durant la pròxima Festa Major.

Llegeix més: Torna el Gran Joc de la Pastanaga!

L’escultora i gravadora Neus Colet porta la seva obra a Cervelló del 30 de juny al 7 de juliol. L’exposició "Gravat a l’escultura", organitzada per Segle Nou, s’inaugurarà divendres vinent a la Sala Polivalent del Centre Cívic l’Ateneu.

Llegeix més: L’obra de l’escultora Neus Colet, a l’Ateneu

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament convida a tot el jovent que enguany fa 18 anys a la festa de celebració de la majoria d’edat que s’ha organitzat el divendres 30 de juny a les instal·lacions de Ceraqua.

Llegeix més: Festa dels 18 anys

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ demà 28 de juny, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament ha organitzat l’acte institucional a les 12 del migdia amb la lectura del manifest.

Llegeix més: Cervelló amb el col·lectiu LGTBI+

A dos dies de la revetlla de Sant Joan s’incrementa el risc d’incendis forestals per les altes temperatures que patim aquests dies i la sequera de la vegetació dels boscos. Les autoritats demanen extremar la precaució a l’hora de manipular productes pirotècnics i seguir els consells de seguretat.

Llegeix més: Revetlles amb precaució 2017

Des del dia 1 de juny i fins al 30 de setembre s’ha posat en marxa el Pla d’actuació per prevenir els efectes d’una possible onada de calor sobre la salut (POCS) que impulsa el Departament de Salut (ASPCAT), conjuntament amb el Servei de Meteorològic de Catalunya, i amb la col·laboració d’altres organismes de la Generalitat, entitats municipalistes i entitats socials.

Llegeix més: En marxa el Pla d’actuació per les onades de calor

El municipi de Cervelló ha rebut un diploma per la seva participació en la quarta edició del Let's Clean Up Europe! 2017 que es va celebrar el passat 13 de maig, en el qual s'agraeix la dedicació de les persones que van participar voluntàriament i l'esforç per difondre el missatge que el millor residu és el que no es produeix.
Voleu veure el vídeo amb el resum de les actuacions a tots els municipis?

Llegeix més: Reconeixement per la participació a Let’s clean up Europe!

Avui dilluns 19 de juny de 2017 es procedeix a la finalització de la fase d’avís preventiu de contaminació atmosfèrica per nivells elevats de diòxid de nitrògen (NO2) que es va activar el passat dia 15 de juny, d’acord amb el Protocol d’actuació en cas d’episodis d’alta contaminació per NO2 i PM10, aprovat pel consell metropolità el 31 de gener de 2017.

Llegeix més: Desactivat l’avís preventiu per contaminació

Avui 15 de juny s’ha declarat situació d’avís preventiu d’un episodi de contaminació atmosfèrica per NO2, d’acord amb el Protocol d’actuació en cas d’episodis d’alta contaminació per NO2 i PM10, aprovat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Llegeix més: Avís preventiu per contaminació

Fins al 21 de juny es poden formalitzar les inscripcions per al curs de monitor/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil que organitza l’Ajuntament de Cervelló. El curs, que finalment començarà el dia 26 de juny, està adreçat preferentment a joves del municipi de 18 a 29 anys i que estiguin a l’atur.

Llegeix més: Ampliades les inscripcions per al curs de monitor/a

La piscina municipal exterior de les instal·lacions esportives del complex de Ceraqua s’obrirà al públic dissabte vinent 17 de juny. A partir del 25 de juny es donarà per iniciada la temporada d’estiu amb l’obertura cada dia de la setmana fins al 10 de setembre. Les instal·lacions fan una promoció d’estiu amb matrícula gratuïta pels nous socis.

Llegeix més: Comença la temporada a la piscina d’estiu

El tradicional Festival d’Estiu de música que organitza l’entitat Segle Nou començarà dissabte vinent 17 de juny amb un concert de piano de Mario Miralles a l’església de Santa Maria. Els dos concerts que completaran el cicle es faran al llarg del mes de juliol.

Llegeix més: Segle Nou començarà dissabte el Festival d’Estiu

Cervelló retrà demà dissabte 10 de juny l’homenatge al president Josep Tarradellas i Joan en el 29è aniversari del seu decés i coincidint amb l’any que es commemoren els 40 anys del seu retorn de l’exili. El president és fill predilecte del municipi i es troba enterrat en el panteó familiar del cementiri juntament amb els seus pares, esposa i filla.

Llegeix més: Homenatge al President Tarradellas en l'aniversari de la seva mort

L’oficina del Síndic de Greuges es traslladarà a Cervelló dilluns vinent dia 12 de juny. Membres de l’equip del Síndic atendran en horari de matí a l'Ateneu a totes les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra les administracions i les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.). Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.

Llegeix més: L’equip del Síndic de Greuges visitarà Cervelló

Durant tot aquest mes de juny la Biblioteca de Cervelló ret el seu particular homenatge al president Josep Tarradellas en l’any que es commemoren els 40 anys del seu retorn a Catalunya. El vestíbul acull una exposició fins al dia 30 amb portades dels diaris de l’any 1977 que van recollir la tornada del president del seu exili a França. També s’ha instal·lat un photocall per fer fotografies al costat del president.

Llegeix més: Tarradellas a la Biblioteca

Fins al dia 14 de juny es poden formalitzar les inscripcions per al curs de monitor/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil que organitza l’Ajuntament de Cervelló. El curs, que es farà del 19 de juny al 21 de juliol en horari de tarda, està adreçat preferentment a joves del municipi de 18 a 29 anys i que estiguin a l’atur.

Llegeix més: Curs de monitor/a d’educació en el lleure

L'Ajuntament està organitzant l'arribada dels Focs de Sant Joan al municipi el vespre del dia 23 de juny. Si voleu fer de voluntaris per portar la Flama des de la rotonda de la Palma fins a la rambla Tarradellas, ja us podeu inscriure a l'OAC o enviar un correu electrònic abans del 16 de juny. Els més agosarats podeu anar a recollir el foc a Esplugues de Llobregat en autocar i tornar corrents. Tots els participants rebran una samarreta de regal.

Llegeix més: Vols portar la Flama del Canigó fins a Cervelló?

Cervelló commemora els 40 anys dels moviments feministes al Baix Llobregat amb una jornada dedicada a la salut de les dones que tindrà lloc dijous 1 de juny. L’acte institucional, organitzat conjuntament amb el Consell Comarcal, es farà a la Sala de Plens de l’Ajuntament sota el títol "La salut de les dones en joc" amb diverses ponències d’especialistes de l’àmbit sanitari.

Llegeix més: 40è aniversari de feminismes a la comarca

Avui 31 de maig, Dia Mundial contra el Tabac, l’Ajuntament culmina la Setmana sense fum al municipi. Al llarg del matí s’instal·larà una taula informativa al CAP i es farà el concurs de dibuix infantil i juvenil. A la tarda, la Sala de Plens acollirà una xerrada sobre deshabituació tabàquica i es lliuraran els premis als guanyadors de la campanya per deixar de fumar.

Llegeix més: Dia Mundial contra el Tabac 2017

Amb motiu de la celebració de la Fira de Cervelló els passats 20 i 21 de maig, Esplugues Televisió va fer una cobertura informativa especial de les activitats realitzades al recinte firal, de la qual s'han editat dos programes especials amb diferents entrevistes.

Llegeix més: Programes especials de televisió de la Fira

L’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, protagonitza aquest mes l’entrevista que la pàgina web alcaldes.eu dedica als primers edils dels ajuntaments catalans. Alcaldes.eu és una publicació on-line dedicada a oferir entrevistes i perfils a gestors municipals, un aparador informatiu per compartir experiències i idees entre alcaldes i estar en contacte amb les inquietuds i necessitats del ciutadà.

Llegeix més: Entrevista a l’alcalde al web alcaldes.eu

El Pavelló Xavier Ballber de Cervelló serà l’escenari dissabte vinent dia 27 de maig del Campionat de Karate que ha organitzat el Kiritsu Karate Club amb el suport de les AMPES de l’Escola Santa Maria i de l’institut. Durant la tarda es faran kates en equip, kihon en equip i kates en família.

Llegeix més: Campionat de karate-do

Les persones amants dels escalèxtrics tenen una cita el cap de setmana vinent a Cervelló. El Centre Cívic l'Ateneu acollirà la 2a Trobada que organitza l'entitat Amics Col·leccionistes, i a més es podrà veure una exposició d'aquests cotxes en miniatura. Per poder participar i córrer en el circuit només cal portar un cotxe de casa.

Llegeix més: 2a Trobada d’escalèxtrics

Cervelló celebrarà fins al 31 de maig la Setmana sense fum amb l’objectiu de sensibilitzar la població fumadora per tal que abandoni aquest hàbit tan poc saludable. Els establiments col·laboradors de la campanya canvien les cigarretes per pomes i polseres entre les persones participants. El dia 31, Dia Mundial contra el tabac, es col·locarà una taula informativa al CAP i s’oferirà una xerrada sobre deshabituació a l’Ajuntament.

Llegeix més: Comença la Setmana sense fum

Cervelló es prepara per acollir aquest cap de setmana vinent, dies 20 i 21 de maig, la 19a edició de la Fira dedicada al comerç, l’empresa i les entitats que aplegarà uns 100 expositors del municipi, de localitats veïnes i d’arreu de Catalunya.

Llegeix més: Ultimant els preparatius de la Fira de Cervelló

Cervelló celebra dimecres vinent 17 de maig el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia i en defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. La plaça de l’Ajuntament acollirà a la tarda una concentració i la lectura del manifest commemoratiu a càrrec del col·lectiu Violeta.

Llegeix més: Cervelló contra la LGTBI-fòbia

La Fira s’inaugurarà dissabte dia 20 de maig al matí i durant tot el cap de setmana oferirà un ampli ventall d’activitats culturals, esportives i de lleure organitzades per les entitats locals. Enguany es torna a presentar la Fira del Vi per segon cop, on el públic podrà tastar diferents tipus de vins.

Llegeix més: Programa d’activitats de la Fira

El cap de setmana vinent del 20 i 21 de maig torna la Fira de Cervelló als carrers del municipi. Aquest espai de trobada de comerços, empreses i entitats ofereix l’oportunitat de compartir els seus millors productes i serveis amb la ciutadania per esdevenir l’aparador d’allò que es fa i es ven a la localitat.

Llegeix més: Torna la Fira de Cervelló

Ja podeu consultar el calendari fiscal de l'any 2017 amb els periodes de pagament dels impostos i de les taxes locals.

Llegeix més: Calendari fiscal 2017

Cervelló estarà present diumenge vinent 14 de maig a l’acte final de la campanya Tenim Drets, Teixim Llibertats dins del programa metropolità Els Drets Humans des del Món local que se celebrarà a Barcelona. L’Ajuntament ha organitzat una sortida en autocar per les persones que vulguin assistir-hi.

Llegeix més: Teixim els Drets de la Mediterrània de les persones refugiades