Cervelló s’estrena avui a El Baix és cultura

Divendres, 8 de maig de 2020 a les 12:00

Avui divendres comença El Baix és cultura, el primer festival comarcal en línia amb més de 100 actuacions en directe a Instagram.

A partir de les 17 hores, quatre canals d'Instagram que representen a la comarca dividida per quatre zones geogràfiques, inicien de manera simultània una marató cultural durant tot el cap de setmana.

Cervelló, que pertany a la zona Baix Llobregat centre, s’estrena aquesta tarda amb la versió del conte amb cançons Sopa de pedres de la mà de Moi Aznar, a les 18 hores. Les altres dues propostes que completen la participació del municipi al festival tindran lloc demà dissabte, amb un taller de cuina impartir per la MasterChef Junior Cristina Velayos a les 12 del migdia, i amb el concert del músic Eggo a les 23 hores.

Si encara no teniu plans per aquest cap de setmana, 20 pobles i ciutats de la comarca del Baix Llobregat us proposen gaudir d'un autèntic festival cultural sense sortir de casa, a tra­vés de la xarxa social Instagram, des d’avui i fins diumenge. La iniciativa està liderada pels ajuntaments d'una vintena de pobles i ciutats del Baix Llo­bregat i neix amb la voluntat de ser una plataforma de suport al talent cultural de la comar­ca, potenciant i donant suport a la àmplia varietat d'artistes locals que s'escampen de nord a sud del Baix Llobregat. La crisi sanitària de la COVID-19 també els ha colpejat i quina mi­llor manera de donar-lis suport que visibilitzant la seva feina a través d'iniciatives d'aquest tipus.

Així, avui a partir de les 17 hores, les quatre zones, elbaixescultura_zonanord (Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera), elbaixescultura_zona­centre (Molins de Rei, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana, Pallejà i Sant Feliu de Llo­bregat), elbaixescultura_zonafontsanta (Sant Joan Despí, Cornellà, Esplugues, i Sant Just Desvern) i elbaixescultura_zonadelta (Sant Boi, Viladecans, El Prat, Gavà i Castelldefels) iniciaran el festival amb quatre propostes ben diferents.

Una entrevista amb l'escriptora Núria Pradas, guanyadora del Premi Ramon Llull 2020 amb la novel·la Tota una vida per recordar, un taller de circ familiar amb els Kanaya Circ, un con­cert del cantautor Marc García i una estona poètica amb Olga García Beneyte, Aitana i Anto­nio García, obren els quatre escenaris virtuals a les 17 h d’avui divendres.

S'aixeca d'aquest manera el teló virtual d'un festival cuinat en confinament arran de la crisi sanitària de la pandèmia del coronavirus, que portarà a casa nostra concerts de música de tots els estils (cançó d'autor, sessions de DJ, flamenc, pop, clàssic, rap, soul, jazz, reggae, etc.): actuacions de dansa i ball (contemporània, clàssica, dansa espanola, clàssica, ball esportiu, danses urbanes, hip hop, flamenc, etc.); màgia, teatre amb monòlegs, improvit­zació, cabaret, taller d'escultures, contacontes per adults, etc. La música, amb 47 concerts i sessions, la dansa, amb 25 espectacles o la interpretació, amb 14 monòlegs, cabaret, im­provització o contacontes, copen els primers llocs d'un festival que també aposta per tallers per a tota la família o la literatura amb entrevistes i recitals de poesia.

Una mostra del talent baixllobregatí

Així, entre les propostes per gaudir d'un cap de setmana 100% cultural sense sortir de casa, trobem al cantautor Marc Durandeau, que després de rebre diferents premis per la seva feina com a compositor als Estats Units, va retornar a Barcelona on es dedica a donar classes de veu i songwriting que compagina amb la de compositor de músiques per a do­cumentals, cine, etc. L'experiència del DJ i locutor de Ràdio Flaixbac Andreu Presas, serà garantia d'una magnífica sessió musical amb els grans èxits de sempre, i amb el directe de Mala Vida, amb 20 anys de trajectòria, tornarem a recordar les millors versions del pop rock espanyol. Com a la resta d'actuacions, les dones agafen protagonisme amb exemples com la cantautora Sara Alva, que barreja amb un estil molt personal, el pop i el flamenc; Mucha Miriam, que es defineix a sí mateixa com una veu silenciada i la llum d'un poble que va créixer gràcies a la suor i l'amor de les mares de la postguerra; el concert de violí de Maria Florea, solista en escenaris a Barcelona, Madrid, Bucarets, o Londres, o les potents versions dels grans hits més coneguts del pop dance de la mà de la Bárbara Sweet.

La dansa, una de les disciplines artístiques amb més presència al festival amb 25 interpre­tacions individuals o de parelles tan consolidades com Marc Jiménez i Valèria, fundadors de l'Escola de Dansa Freedom Dance i considerada una de les millors parelles de ball esportiu espanyol; l'espectacle Sant Just Dansa, amb les coreografies de ballarins i ballarines de tres escoles de dansa del municipi o els múltiples tallers de flamenc, rumba, swing jazz o danses urbanes en directe, completen un tastet artístic de gran qualitat.

La interpretació amb monòlegs o altres formats, com el cabaret, també tindrà un paper destacat al festival El Baix és cultura amb actuacions destacades com la de l'actor Robert Gobern, amb una dilatada experiència als Comediants, el Teatre Lliure i sèries de televisió; els shows improvisats dels Improtopia, tota una referència en el seu àmbit o el monòleg inclusiu de la Cia. Vintperquatre amb una proposta centrada en la repercussió de la crisi entre les persones més vulnerables, com la gent gran.

La màgia també tindrà un nom propi amb les actuacions dels mags Shado El Mago, tot un referent del pickepocket-mentalisme i màgia urbana, el Mag Selvin, amb més de 50 anys obrint-nos els ulls a la il·lusió o The Roker, que actua per primer cop des de Sant Joan Despí després del seu recorregut per Got Talent Espanya on va quedar finalista.

Una de les característiques del festival és la varietat de formats. Més enllà de la música, el teatre, la dansa o la màgia, la cuina o la literatura tindran el seu racó amb, per exemple, amb la xerrada de Josep Sucarrats, periodista gastronòmic i director de la revista Cuina o els postres de la jove cervellonenca Cristina Velayos, concursant del popular programa de televisió Mas­ter Chef Junior 6, o els recitals poètics i lectures de fragments de grans obres de la literatura.

Aquestes dies nombrosos artistes vinculats al Baix Llobregat han donat suport al potencial del talent artístic del Baix Llobregat amb missatges compartits a les xarxes de cares tan cone­gudes com els actors Pep Plaza, José Corbacho, Quim Masferrer, Karra Elejalde, la cantant Lucrecia, els periodistes Lorenzo i Mercedes Milà, Francesc Latorre, els músics Eduard Costa (L'últim indi),  Santi Balmes (Love of Lesbian), o el cervellonenc Chicuelo.

📆 Recordeu els horaris:

  • Divendres 8 de maig, de 17 a 00 h
  • Dissabte 9 de maig d’11 a 14 h i de 17 a 00 h
  • Diumenge 10 de maig d’11 a 14 i de 17 a 20 h

👉 Consulteu la programació als diferents canals d'INSTAGRAM:

Per veure les actuacions de Cervelló

 elbaixescultura_zonacentre

I a la resta de la comarca:

 elbaixescultura_zonanord

 elbaixescultura_zonafontsanta

 elbaixescultura_zonadelta 

Darrera actualització: 08.05.2020 | 13:41