Nova exposició del fotògraf Francesc Fàbregas

Dijous, 3 d'octubre de 2019 a les 08:00

El fotògraf Francesc Fàbregas és el protagonista de la pròxima exposició organitzada per Segle Nou que s’inaugurarà demà divendres, 4 d’octubre, al Centre Cívic l’Ateneu.

La mostra “Música pels ulls” podrà visitar-se fins al dia 11 d’octubre a la Sala Polivalent. L’acte d’inauguració comptarà amb l’assistència del periodista Àngel Casas per mantenir el “Diàleg” que sempre acompanya les inauguracions d’aquesta entitat cultural.

Considerat com un fotògraf atípic, Fàbregas ha dedicat part de la seva vida professional a captar amb la càmera la música popular sobre els escenaris d’aquest país i també al darrere, tant als camerinos com al carrer i als estudis, en un temps en què la música volia canviar les coses i transformar la grisor en colors i convertir el desig de llibertat en realitat. La mostra és part del seu treball sobre els artistes que els anys 70 i 80 van revolucionar la música i la societat.

Fàbregas  va iniciar la seva vida professional en els 70’s com a fotògraf a Diari del Baix Llobregat, Fotogramas, Por Favor, Interviu, El Correo Catalán, El País; diferents editorials com Planeta, RBA, Océano, Orbis, Ediciones 62; i diverses companyies discogràfiques com Ariola, CBS, RCA, EMI, EDIGSA. També a les revistes, Vibraciones, Video Actualitat, Rock Espezial, Viejo Topo i Rock de Lux. Ha participat en diferents exposicions individuals i col·lectives arreu del món i, en els últims anys, la seva carrera professional ha estat vinculada a TV3, on ha creat i dirigit espais com Sputnik i ha impulsat espais de culte com Jazz & Co, Hidrogen, Autògrafs, Rodasons, Karakia, 3r 3a, Silenci?, Loops!, Territoris, K33, Colors, Òpera en Texans. També ha tingut diverses responsabilitats com a cap de programes del Canal 33 i com a director i productor executiu de programes culturals, musicals i especials de Televisió de Catalunya. A més ha estat guardonat amb premis com el Ciutat de Barcelona 1991, el Talento de la Academia de las ciencias y las artes de televisión de 2010 i l’Arc 2012 per a la seva trajectòria musical.

Darrera actualització: 02.10.2019 | 12:58