Un miler d’alumnes han començat avui el nou curs escolar a Cervelló

Dijous, 12 de setembre de 2019 a les 14:00

Gairebé 1000 alumnes d’educació infantil, primària i secundària han començat avui 12 de setembre el nou curs escolar en els tres centres educatius públics de Cervelló, pràcticament el mateix nombre que el curs passat.

Després de tres mesos de vacances, els companys i companyes s’han tornat a trobar amb emoció i il·lusió a les portes dels centres. En canvi, entre els més petits que s’incorporen avui a l’escola es podia veure de tot: plors de qui no se’n volia separar dels pares i mares, i alegria entre els que comencen el “col·legi dels grans” i els esperen noves experiències per gaudir-ne els mesos vinents.

El nou curs 2019-2020  compta pràcticament amb les mateixes xifres que l’any passat. A l’Escola Santa Maria, l’alumnat suma 372 estudiants d’infantil i de primària que tindran un total de 32 mestres i professionals, dels quals 7 són noves incorporacions. A l’Escola Nova enguany són 273 alumnes, una mica per sota dels 297 alumnes del curs passat, però tenen 22 mestres, 2 més que l’anterior curs.

Pel que fa a l’institut, els estudiants que ompliran les aules de secundària els pròxims mesos fan un total de 333 joves, 13 més que el curs passat, de 1r a 4t d’ESO, que comptaran amb 38 professors, dels quals 17 són de nova incorporació. Els joves de l’institut han començat el curs aquest matí amb un acte de presentació i benvinguda de tots els grups al Centre Cívic l’Ateneu, on han tingut la primera presa de contacte amb els companys i l’equip docent. Per cert, a l’institut estrenen nou director, ja que l’anterior cap d’estudis, Fran Rodríguez, estarà aquest curs com a responsable de la direcció.

Per últim, els infants més petits que van a l’Escola Bressol Pota-Roges ja van començar el nou curs dilluns passat, 9 de setembre, amb un total de 67 alumnes i 8 mestres.

Durant l’estiu s’ha aprofitat per fer algunes obres de millora i reforma de les instal·lacions educatives. A l’Escola Nova s'està substituint la caldera, els dipòsits i els sistemes d'aigua que van patir una fuita el curs passat. A l’Escola Santa Maria s’ha reparat el desguàs del gimnàs, diverses goteres que es patien a la zona d'infantil amb un repàs a diferents punts de la coberta d'infantil, i s’ha netejat la xarxa de conductes pluvials.

Darrera actualització: 12.09.2019 | 15:06