Festa de Santa Maria 2019

Divendres, 13 de setembre de 2019 a les 12:45

Cervelló enllesteix els preparatius per celebrar la setmana vinent la festa en honor a la seva patrona, Santa Maria, del 19 al 22 de setembre. L'acte més destacat serà el tradicional Aplec als voltants de l'església romànica del diumenge.

Els actes s'iniciaran el dijous 19 de setembre, data de l'onomàstica de Santa Maria i festivitat local, amb la Missa en memòria de la Santa a la Parròquia de Sant Esteve.

Pel divendres 20 hi ha prevista la conferència “Dives” (Les grans senyores de l’Òpera) a càrrec de Pere Larrosa, organitzada per Segle Nou, a la Sala d’Actes del Centre Cívic l’Ateneu.

Dissabte 21 de setembre tindran lloc diversos actes a la tarda, que començaran amb la celebració de la 7a Trobada de puntaires a la rambla Tarradellas a càrrec de les Noies de Cervelló Puntaires a les 17 hores. També a aquesta hora s’obrirà de nou l’exposició “Els silencis dels Llocs: 1939 La Guerra Civil i el franquisme a Cervelló” del Grup de Recerca a Cal Badia que es va inaugurar la passada Festa Major. El concert de Santa Maria a la plaça de l’Església romànica amb La Casa Roja Band i el Correfoc dels Encaputxats Diabòlics completaran els actes de dissabte.

Diumenge, dia de l'Aplec, començarà amb la pregària a la Parròquia de Sant Esteve i el trasllat de la imatge de la Santa en processó fins a Santa Maria.  Les persones que ho desitgin podran assistir a l’Aplec amb el trenet que de nou aquest any es disposarà des del nucli urbà fins al final de la carretera de Santa Maria, amb parades en diversos punts del recorregut.

El matí continuarà amb la benedicció i el repartiment dels panets, la missa oficiada per mossèn Rafael Vilaplana, la ballada dels gegants i l'audició de sardanes, fins a arribar a la paella popular cuinada pels Amics de la Paella. Ja a la tarda la música de la 7a Mostra de gralles ambientarà l’era de Can Sala de Baix amb diferents formacions.

Recordeu que cal dur les taules i cadires pe dinar a l’Aplec i tenir especial cura al bosc. En cas de pluja, la paella es farà igualment al lloc previst. Els tiquets de la paella poden adquirir-se als establiments Fruiteria Anna, el Llonguet i Fil B’Lau, al preu de 7 euros. Tots els donatius recollits aniran destinats a Cervelló Solidari i a Càritas Parroquial.

Podeu consultar els actes detallats clicant aquí o a l'arxiu adjunt.

Darrera actualització: 13.09.2019 | 13:28