Coronavirus: seguiment telefònic als majors de 65 anys

Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 11:55

L’Ajuntament de Cervelló ha començat a oferir aquesta setmana suport telefònic als veïns majors de 65 anys.

El consistori incrementa així l’atenció a les persones grans que poden estar en situació de vulnerabilitat i que durant el confinament es pot veure agreujada. El personal de l’Ajuntament contacta telefònicament amb les persones que tenen més de 65 anys i que no són usuàries de serveis socials, ni són sòcies del Casal de la Gent Gran ni reben algun suport de la xarxa social, com la teleassistència, o estan en residències o centres de dia.

A través de la trucada, que es fa gairebé a 1000 veïns i veïnes, es realitza una valoració de la situació de la persona per saber si es troba bé de salut i si té ajuda de familiars o veïns, i s’ofereix suport per fer les compres d’alimentació o farmàcia a través de la Unió de Botiguers i Comerciants de Cervelló. En el cas de les persones que viuen soles i tenen problemes de salut (malalties greus, risc de caigudes...) s’ofereix el servei de teleassistència d’urgència per confinament, que s’ha de tramitar a través dels serveis socials.

Amb el contacte telefònic també se’ls intenta tranquil·litzar i se’ls orienta en les mesures de prevenció, seguretat i higiene. Si es detecta que per la situació la persona està angoixada i li caldria suport emocional professional, també s’informa del telèfon que ha habilitat el Col·legi de Psicòlegs per a la ciutadania (telèfon 659.58.49.88)

Aquestes trucades complementen el seguiment que ja fan els serveis socials municipals a totes les persones usuàries dels diferents serveis que habitualment s’ofereixen.

Darrera actualització: 03.04.2020 | 12:57