Revetlles amb precaució 2017

Dimecres, 21 de juny de 2017 a les 00:00

A dos dies de la revetlla de Sant Joan s’incrementa el risc d’incendis forestals per les altes temperatures que patim aquests dies i la sequera de la vegetació dels boscos. Les autoritats demanen extremar la precaució a l’hora de manipular productes pirotècnics i seguir els consells de seguretat.

Amb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres. Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Durant les revetlles i festes amb foc, compreu els productes pirotècnics homologats als establiments autoritzats, no us guardeu petards a les butxaques i llegiu les instruccions de cada article. Tampoc llenceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones.
A més, durant aquesta celebració hi ha el costum d’elaborar i consumir milers de Coques de Sant Joan. Les coques farcides amb crema i nata són productes que poden contaminar-se fàcilment si no es respecten les condicions d’higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que hi ha durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes.

Darrera actualització: 20.07.2017 | 14:30