Xerrada de La Marató sobre el càncer

Dimarts, 20 de novembre de 2018 a les 12:50

La Biblioteca de Cervelló acollirà dijous vinent, 22 de novembre, una xerrada informativa amb motiu de La Marató de TV3, que enguany està dedicada al càncer.

La xerrada anirà a càrrec d’ Anna Latorre Riu, professora i tutora de la UNED Barcelona. El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l'any. Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s'han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta i cal seguir investigant per millorar la supervivència de les persones que tindran aquesta malaltia.

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. Fa una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica. El programa especial de televisió de l’edició d’enguany s’emetrà dissabte 16 de desembre.

Darrera actualització: 22.11.2018 | 20:21