Coronavirus: aixecament del confinament comarcal.

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 08:30

A partir d’avui dilluns, 15 de març, s’aixeca el confinament comarcal i podrà obrir el comerç no essencial també els caps de setmana.

Són dues de les novetats en l’actualització de les restriccions per la pandèmia de la COVID-19 que es mantindran 14 dies, fins al 28 de març, és a dir, just abans que comenci la Setmana Santa. A partir d’avui, doncs, es podrà circular per tot el territori català, però aquests desplaçaments hauran de ser només amb la bombolla de convivència.

Tots els comerços de fins a 800 m2 podran obrir també. A tots els comerços l’aforament màxim permès és del 30%. Igualment, les sales de jocs, casinos i bingos podran reprendre la seva activitat amb el 30% d’aforament, en grups de màxim 6 persones i màxim de 100 persones, però sense servei de bar. L’horari de la resta de bars i restaurants es manté com fins ara: de 7.30 a 17 hores ininterrompudament.

Una altra novetat és que s’autoritzen les competicions de l’esport federat per a menors de 16 anys. Es permet la presència de públic en totes aquelles competicions esportives amb seient preassignat, excepte les competicions estatals i internacionals que tenen prohibicions d’altres organismes. L’aforament de públic serà del 50% en espais a l’aire lliure i del 30% en espais tancats.

En l’àmbit cultural, s’aixeca la prohibició de gales, entrega de premis i festivals. La cultura popular i tradicional està permesa sempre que siguin activitats estàtiques i que es facin en espais perimetrats o tancats, i amb les mateixes limitacions d’aforament que les activitats culturals i amb públic en seients.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 13:59