Coronavirus: es mantenen una setmana més les mesures per la pandèmia

Dilluns, 22 de febrer de 2021 a les 08:30

Les mesures de prevenció i control establertes per la COVID-19 a Catalunya s’allargaran durant una setmana més.

A partir d’avui dilluns i fins al 28 de febrer continuen la totalitat de les restriccions fins ara vigents, amb una certa flexibilització molt limitada d’algunes mesures que han de permetre la represa de determinades activitats de caire social, sempre evitant l’aglomeració de persones i la interacció entre diferents bombolles.

Així, d’una banda, s’autoritzen i es regulen les condicions de les activitats extraescolars i d’esport escolar, així com de les activitats de lleure educatiu dirigides a infants d’Educació Infantil i d’Educació Primària. També s’equipara l’esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses.

Es manté vigent la limitació de l’entrada i sortida de persones de Catalunya, exceptuant aquells desplaçaments adequadament justificats, i també el confinament de perímetre comarcal. El confinament nocturn no varia i continua establert entre les 22 i les 6 h.

Pel que fa als horaris d’obertura dels negocis de restauració i hostaleria, tant les terrasses com a l’interior, podran seguir obrint de 7.30 a 10.30 h. i de 13 a 16.30 h. En la resta d’horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment per part del client o per a lliurament a domicili.

En l’àmbit comercial continua el 30% de l’aforament pel petit comerç, que haurà de seguir tancat el cap de setmana, així com els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2.

Les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions seguiran oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts es mantenen també a la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima.

Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació és òptima.

Per últim, respecte a l’esport, les instal·lacions i equipaments en espais tancats poden seguir oberts amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta. A l’aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50% i control d’accés.

 

Darrera actualització: 01.03.2021 | 10:36