Coronavirus: noves mesures a partir del 4 de juny

Dijous, 3 de juny de 2021 a les 14:00

A  partir d’aquesta mitjanit entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia per COVID-10 aprovades pel Procicat.

Malgrat que els indicadors epidemiològics i assistencials estan millorant encara és recomanable mantenir certes restriccions en diferents àmbits, tot i que d’altres s’han relaxat.

L’horari d’obertura de bars i restaurants s’allargarà fins a la una de la matinada a partir de demà divendres, la mateixa hora límit fixada per a les activitats culturals, esportives, botigues de conveniència i comerços annexos a gasolineres. L’aforament de la restauració a l’exterior pot ser del 100% i del 50% a l’interior, amb un màxim de 6 persones per taula.

Els espectacles culturals i les competicions esportives que es desenvolupin a l’aire lliure o en instal·lacions amb un aforament autoritzat superior a 15.000 persones podran tenir un nombre màxim d’assistents equivalent al 20% de l’aforament, amb un màxim de 3.000 seients preassignats i amb mesures per garantir el flux de persones sense aglomeracions. En els equipaments esportius, el Procicat ha acordat incrementar l’aforament del 50% al 70%. També autoritza de nou fer pícnic, sempre que tingui lloc en espais públics habilitats i sense superar les 10 persones, ja que continua vigent la limitació de reunió excepte si són convivents.

Així mateix, puja del 50% al 70% l’aforament en locals de venda al detall i a les zones comunes i de pas dels recintes comercials, i es permet l’ús de zones infantils i ludoteques d’aquests centres.

També es modifiquen altres aforaments: puja al 70% el de mercats no sedentaris, al 50% el de parcs d’atraccions i al 70% en activitats relacionades amb el joc, amb un màxim de 500 persones o 1.000 amb ventilació reforçada.

Pel que fa a la mobilitat, es manté la recomanació de limitar els desplaçaments i la circulació per les vies públiques. Queda eliminada la restricció en l’ocupació de vehicles de transport públic fins a nou places (actualment, el màxim eren sis persones).

Darrera actualització: 03.06.2021 | 14:40