Coronavirus: prorrogat el confinament municipal una setmana més

Dilluns, 18 de gener de 2021 a les 09:30

Avui dilluns comença la pròrroga de les mesures anti-COVID vigents decretades pel PROCICAT per aturar la transmissió del virus que durarà fins al diumenge vinent, 24 de gener.

En primer lloc, pel que fa a la mobilitat personal, es limita al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.

En segon lloc, les trobades familiars i/o socials es permeten sempre que no se superin les sis persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. A aquestes mesures obligatòries s’afegeix la recomanació que les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

En tercer lloc, se suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dona en cap de setmana. Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat. S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.

L’horari d’obertura al públic de les activitats permeses en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21 hores, en general. No obstant, es pot arribar fins a les 22 hores en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23 hores per a serveis de restauració a domicili.

Pel que fa als equipaments esportius, tanquen els que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control. Ceraqua està obert de dilluns a divendres de 7 a 12 hores i de 16 a 20 hores, els dissabtes de 8 a 12 hores i els diumenges i festius roman tancada, però només l’espai de la piscina i al 30% de l’aforament.

També se suspenen les activitats del lleure infantil i juvenil i majoritàriament les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Per últim, se suspenen les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. També s’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic. Els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, poden obrir amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També estan oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

Podeu consultar tota la informació clicant aquí o a l'enllaç adjunt, a la resolució publicada en el DOGC el passat 16 de gener.

Darrera actualització: 23.02.2021 | 15:07