Prudència per frenar els contagis per COVID-19

Dimarts, 13 de juliol de 2021 a les 14:00

Davant l’increment de contagis de COVID-19 en les últimes setmanes, les autoritats locals extremen les precaucions i demanen a la població seguir les mesures de seguretat.

Avui s’han anunciat mesures més restrictives per combatre la pandèmia a tot Catalunya, com la reducció de les activitats fins a les 00.30 hores i la limitació de trobades socials en grups de 10 persones, i en les pròximes hores es confirmaran els canvis que decideixi el Procicat.

A Cervelló es van confirmar 37 casos nous a finals de la setmana passada. Pel que fa a les vacunacions, el 58,6% de la població (5.007 persones) té administrada la primera dosi i el 40,70% (3.479 persones) ha completat la pauta, segons fonts del Departament de Salut.  En les últimes setmanes s’ha produït un augment del nombre de proves PCR i dels tests d’antígens que es duen a terme per part de l’Atenció Primària i s’està aplicant un nou protocol d’actuació, amb canvis importants pel que fa als cribratges i als contactes estrets. L’objectiu és arribar als grups de població de menors de 40 anys, que ara són els que ingressen més a l’UCI, i als majors de 60 anys que tenen pendent la segona dosi i que representen un elevat perill de complicació en cas de contraure la malaltia. Ara s’està citant a la població per a la segona dosi d’Astrazeneca, a les 7-8 setmanes i no 12 setmanes després com es feia anteriorment.

Darrera actualització: 13.07.2021 | 15:05