Tarradellas, el valor de la perseverança

Dissabte, 11 de juny de 2022 a les 00:00

34a commemoració del decés del Molt Honorable Senyor Josep Tarradellas i Joan, president de la Generalitat de Catalunya

Com cada any les entitats, partits polítics, família i veïns i veïnes hi han ret el seu homenatge al nostre fill més il·lustre amb l'ofrena floral. Prèviament, s'ha oficiat una missa en honor al president.

L'acte ha comptat amb els parlaments del fill del president, Josep Tarradellas i Macià que ha recordat que "Esperança, perseverança i força en les conviccions són valors que necessitem i que mostren que la memòria del meu pare és més actual que mai". El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Vicenç Villatoro ha insistit en el fet que aquest és un "acte de reconeixement a una persona de trajectòria humana i històrica innegable, amb una biografia extraordinària i que és la representació del sentit de la importància de la institució en aquest país" fet pel qual tots i totes "li devem reconeixement i memòria".

Ha participat també la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez, que ha parlat del president com un "cervellonenc i baixllobregatí exemplar que sempre defensava la conciliació. El seu retorn va suposar la recuperació de la Generalitat encoratjant a tota Catalunya amb un gran exemple d'unitat".

El diputat, Jesús Naharro, ha valorat "el treball que es fa des de la diputació de Barcelona i municipis com Cervelló reivindicant l'obra de Tarradellas, valorant el seu pensament i trajectòria en defensa de la unitat, el pacte, el diàleg, la perseverança i l'ordre."

Per part de la Generalitat ha participat en l'homenatge Antoni Morral, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, que ha declarat que "aquest acte ens convida a l'anàlisi i la reflexió, a través del record i dels valors humans i polítics d'un home que va ser capaç d'ajudar al país a superar situacions molt dures amb tenacitat i perseverança. Quaranta anys després amb la crisi d'Ucraïna veiem que encara necessitem el seu exemple." A més ha destacat "la calidesa humana i orgull de la comunitat que el va veure néixer i créixer".

Jordi Savall recollirà el segon Premi Tarradellas. Persevera.

L'alcalde de Cervelló, Jose Ignacio Aparicio ha agraït a tots els veïns, veïnes, entitats la participación a l'homenatge i en especial "de tot cor la presència de tots i totes les representants de les entitats supramunicipals. "Aquesta és una ofrena al nostre president, al nostre veí.

Una ofrena que ni tants sols en pandèmia vam deixar de fer, perquè per Cervelló Tarradellas és molt més que una insigne figura, és un exemple a seguir" ha dit l'alcalde. Aparicio ha explicat que "des de l'ajuntament amb l'ajuda de diputació i esperem que més institucions que es sumaran al projecte, hem fet un pas endavant en la promoció dels valors i memòria de la figura del president, creant el Projecte Persevera que inclou accions tan importants com la remodelació i dignificació de la tomba del president i el Premi Tarradellas-Persevera".

El premi que va tenir la seva primera edició el novembre passat premia el valor de la perseverança, "tan arrelat a la figura del president, i que ens recorda aquesta característica que el va definir i ajudar a assolir les seves fites" ha dit l'alcalde. La primera edició d'aquest acte que s'organitza conjuntament amb l'Agermanament Cervelló- Saint Martin Lebeau i la Diputació de Barcelona, va entregar el premi a Bonaventura Clotet. En la segona edició el premi recaurà en músic de gran prestigi Jordi Savall.

Per últim, l'alcalde ha destacat que aquest "és el segon any d'un llarg camí. Cervelló, com el nostre president, també som perseverants i continuarem treballant per fer valdre el gran llegat que ens va deixar Josep Tarradellas, com a veí, com a polític i com a persona".

 

Darrera actualització: 12.06.2022 | 15:37

Imatges