Acord amb la Palma que trenca 23 anys de manca de diàleg

Dilluns, 4 d'octubre de 2021 a les 14:00

Els ajuntaments de la Palma i de Cervelló arriben a un acord per donar compliment a la sentència judicial sobre la segregació de la Palma.

L’acord entre els municipis germans posa fi a un litigi que es remunta a l’any 1998, quan la Palma es va constituir com a nou municipi, i ha estat formalitzat a través d’un conveni firmat el passat 29 de setembre pels alcaldes de les dues corporacions, Xavier González i José Ignacio Aparicio. El document posa de manifest la voluntat de la Palma de donar compliment a la sentència que obliga a pagar un deute de gairebé 705 mil euros a Cervelló però causant el menor impacte possible als seus serveis municipals, pactant unes condicions que siguin favorables a les dues administracions. L’acord per pagar aquest deute es farà possible gràcies al Programa d’actuacions de cohesió territorial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que destinarà part dels fons que anirien destinats a inversions de la Palma a favor de l’Ajuntament de Cervelló, durant períodes quadri anuals fins a l’any 2031.

Per a l’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, “aquest conveni demostra la voluntat de treballar en comú per solucionar un conflicte històric que posa fi a 23 anys de desacords a causa de la segregació. Amb aquest conveni obrim una porta a l’enteniment, a la col·laboració, a la participació, a l’amistat i al treball conjunt, després de molts esforços, reunions, hores de dedicació i peticions conjuntes a altres administracions, i sempre amb el desig d’arribar a un acord entre dos municipis que es consideren amics, veïns i germans i que comparteixen moltes coses. La data de la signatura del conveni és un dia històric, emocionant i molt especial per a tots nosaltres”.

 

Darrera actualització: 04.10.2021 | 14:45