Activada la Prealerta per fortes pluges a partir d’avui

Dilluns, 21 d'octubre de 2019 a les 14:30

El Servei Meteorològic de Catalunya ha posat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta, en base a les previsions meteorològiques emeses.

Segons les previsions, a partir d'aquest vespre, 21 d’octubre, al litoral central, i de demà dia 22 a tot Catalunya s'inicia un període d'intensitat i acumulació de pluges que s'estendrà fins al matí del dia 23. Aquest episodi anirà acompanyat de fort onatge de component est a tot el litoral de Catalunya els dos dies, dificultant el desguàs dels rius al litoral. Els xàfecs aniran acompanyats de tempestes localment fortes de manera extensa i es podria superar el llindar dels 20 mm/30 minuts. Entre el matí de demà i el matí de dimecres, les acumulacions podrien superar el llindar dels 100 mm/24 hores a tot el litoral i prelitoral i al quadrant nord-est.

Es poden produir creixements sobtats de rius i rieres, especialment al litoral i prelitoral de Barcelona. Si la previsió meteorològica es manté, es preveu l'activació del pla INUNCAT en fase d'Alerta.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades a l'INUNCAT clicant a l’arxiu adjunt.

Per obtenir més informació:

- Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general

- Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal

- Incidències viàries: http://cit.transit.gencat.cat

- Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat

Darrera actualització: 21.10.2019 | 15:03