Revetlles amb precaució

Dimarts, 23 de juny de 2015 a les 00:00

Consells bàsics que cal seguir per a gaudir plenament de les revetlles.

Avui és la Revetlla de Sant Joan, i diumenge, dia 28, la de Sant Pere. Aquestes festivitats denoten tradició i alegria, però els elements que shi relacionen com els petards i les fogueres (aquestes últimes per Sant Joan), han de ser un element més i no convertir-se en un factor de perillositat per una mala utilització. Per gaudir de les revetlles i tradicions cal tenir en compte els riscs que comporten el foc i els petards. És per això, que per tal de gaudir tots dunes bones revetlles cal tenir en compte una sèrie de consells bàsics.

Consells bàsics per gaudir plenament daquestes celebracions:

  • Pel que fa als petards, sha de vigilar i realitzar la compra en establiments autoritzats. No s'han de guardar petards a les butxaques i és aconsellable llegir les instruccions. No s'han de subjectar amb les mans (utilitzar metxes), i evidentment no llançar-los contra llocs on hi hagi concentració de persones.
     
  • Tots sabem que Cervelló és una zona boscosa amb un paratge natural com pocs a la zona, per això s'ha de seguir aquesta norma més que cap altre: No llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones.
     
  • Si es fan fogueres, aquestes shan d'encendre aïllades dels edificis, i zones de bosc i matoll, sempre sota la supervisió d'adults, i no shi ha de llançar elements que puguin explotar o enlairar-se.
     
  • Evidentment, davant de qualsevol emergència es pot trucar a la Policia Local i al 112.

Seguint aquests consells de civisme bàsics, segur que tots podrem gaudir dunes bones revetlles. Per a més consells i informació podeu adreçar-vos a la web de l'enllaç.

Darrera actualització: 13.03.2017 | 12:05