Avui divendres entren en vigor les noves restriccions

Divendres, 24 de desembre de 2021 a les 10:00

Des d’avui han tornat les restriccions contra el coronavirus i l'expansió de la variant òmicron per les festes de Nadal.

Per tal d’intentar frenar l'augment de contagis s’apliquen noves mesures, un cop que han rebut el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè algunes afecten drets fonamentals, i amb l’objectiu de reduir la mobilitat i la interacció entre les persones.

Des de la passada mitjanit s’ha començat a aplicar el toc de queda en 126 municipis catalans d'1 a 6 de la matinada, inicialment per 15 dies Es tracta de les 117 poblacions de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada de més de 250 casos per 100.000 habitants els últims set dies i de nou municipis més que no arriben a aquestes xifres, però estan envoltats d'uns altres que sí que ho fan. En el cas de Cervelló, no hi ha toc de queda de moment.

A partir d'aquest divendres, bars i restaurants veuen limitat l'aforament interior al 50%. En el cas de l'exterior, l'aforament no es toca i es mantindrà al 100% a les terrasses. I l’oci nocturn ha de tancar. Per baixar la interacció i la transmissibilitat, es tornen a limitar les trobades, com a màxim, a 10 persones.

Els aforaments també es restringeixen als gimnasos, als comerços i a la cultura i passen a ser del 70%.

També tornarem a passar unes festes amb la mascareta a l'exterior, que torna a ser obligatòria, excepte en espais naturals com la platja i la muntanya i per a la pràctica de l’esport.

El Govern ha tornat a recomanar el teletreball, que es reforçarà a la funció pública, amb la possibilitat d’estendre'l també al sector privat.

Les autoritats sanitàries continuen insistint en la necessitat de reforçar les mesures de protecció individual i col·lectiva fonamentades en: la higiene freqüent de mans; la higiene de símptomes respiratoris (evitar tossir directament a l'aire, tapar-se la boca amb la cara interna de l'avantbraç en aquests casos i evitar tocar-se la cara, nas i ulls); la distància física interpersonal de seguretat; la preferència pels espais a l'aire lliure per a la realització d'activitats i la ventilació correcta dels espais tancats i la neteja i desinfecció de les superfícies.

Darrera actualització: 24.12.2021 | 11:49