Coronavirus: confinament comarcal a partir d’avui

Dilluns, 8 de febrer de 2021 a les 08:00

A partir d’avui dilluns es relaxen suaument les mesures restrictives per la Covid-19 adoptades pel Procicat durant els pròxims 14 dies.

El més destacat és el canvi de confinament municipal a comarcal, tot i que la mobilitat laboral només està permesa quan no es pot teletreballar i que les activitats socials han de continuar regint-se sota una màxim de sis persones i que no siguin de més de dues bombolles de convivència. A més, es manté el confinament nocturn entre les 22 i les 6 hores.

La segona novetat és una petita ampliació en els horaris del sector de l’hostaleria: donarà una hora més de marge a bars i restaurants al matí i al migdia. Per tant, podran obrir de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h. i la resta d’horari serà per a menjar per portar.

Els gimnasos podran obrir amb aforament limitat al 30% de la seva capacitat a l’interior i amb activitats grupals limitades a sis persones i amb ús obligatori de mascareta, i al 50% si es fan activitats  a l’aire lliure. Segueixen suspeses les competicions, però les que donen accés a les competicions estatals ja es permetran.

Es mantenen els tancaments dels comerços no essencials els caps de setmana i, com a altra novetat, les llibreries podran obrir de dilluns a dissabte, ja que passen a considerar-se un establiment cultural i no pas un comerç ordinari.

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions continuen oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts es mantenen oberts també a la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima. Els actes religiosos i les cerimònies civils segueixen amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació òptima.

Els estudiants universitaris de primer curs podran reprendre l’activitat presencial i a l’ESO, infantil i primària es manté plenament i poden seguir actives les extraescolars que tenen lloc als centres escolars que no trenquin el grup bombolla.

Les mesures s’han pres atenent al fet que la corba epidèmica de la tercera onada està descendint, tot i que més lentament de l’esperat, les UCIS continuen molt ocupades i planeja l’amenaça de les noves variants del coronavirus. Les autoritats sanitàries continuen recordant que minimitzar els contactes socials és bàsic per controlar la pandèmia.

Darrera actualització: 23.02.2021 | 15:04