Coronavirus: noves mesures especials per les festes de Nadal

Divendres, 18 de desembre de 2020 a les 14:50

Dilluns vinent, 21 de desembre, entren vigor les noves restriccions adoptades avui pel Govern  per poder celebrar un Nadal de la forma més segura possible.

El primer canvi d’aquestes noves mesures afecta a les reunions familiars, que fins a l’11 de gener seran de 6 persones com a màxim. No obstant, els dies festius de Nadal (24, 25, 26 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener) hi ha excepcions: màxim de 10 persones corresponent a 2 bombolles de convivència. Es recomana mantenir la bombolla de convivència en la mesura del possible, tal com ja establia el Pla de Nadal.

El segon canvi és sobre la mobilitat, continuem en tancament perimetral de Catalunya amb l’excepció de visites a familiars i persones properes i per motius de feina. En aquests casos es podrà entrar i sortir. Dins de Catalunya, la mobilitat queda restringida a l’àmbit comarcal fins a l’11 de gener durant tota la setmana. Una altra excepció: una bombolla de convivència es podrà desplaçar de la seva comarca a una altra on tingui la seva segona residència o a on visqui un familiar o a on tingui una reserva hotelera, però només la bombolla de convivència.

El confinament nocturn també es manté amb el toc de queda de les 22 h a les 6 de la matinada, excepte les nits del 24 i 31 de desembre fins a la 1 h de la mitjanit i la nit de Reis fins a les 23 h.

Pel que fa a bars i restaurants, podran obrir per a servir esmorzars i dinars en dues franges horàries: de les 7.30 h a les 9.30 h i de les 13 h a les 15. 30 h. Els establiments que facin menjar per emportar podran servir sopars de les 19 h a les 22 h i fins a les 23 h si tenen servei de lliurament a domicili. L’aforament màxim serà d’un 30% a l’interior i amb un màxim de 4 persones per taula (màxim 6 si son de la mateixa bombolla de convivència). Es manté l’ús obligatori de la mascareta en tot moment, només es podrà treure en el moment de beure i menjar. Es recomana fer ús de les terrasses i els espais a l’aire lliure preferentment i cal reforçar la ventilació dels establiments.

Respecte als comerços, continuaran oberts amb les mateixes limitacions que fins ara tenien. Com a novetat, tanquen els gimnasos i locals de restauració situats als centres comercials. Durant la nit de Reis es permetrà que els establiments comercials estenguin l’horari d’obertura fins a les 22 h. Es recomana que l’activitat comercial es realitzi amb els desplaçaments mínims, a prop del domicili, i en grups petits per evitar aglomeracions i interaccions socials, especialment en el cas d’espais tancats i d’espais on habitualment hi ha alta afluència.

El temps de permanència a l’interior també s’ha de minimitzar i cal practicar la higiene de mans abans i després d’accedir als comerços.

Aquestes mesures es revisaran el pròxim 28 de desembre i es podrien endurir si la situació epidemiològica continua empitjorant.

 

Darrera actualització: 23.02.2021 | 15:09